Šport

11. Seltron tek na Kalvarijo izpeljali uspešno, teklo manj udeležencev

Tradicionalni tek po 454 stopnicah, kolikor jih vodi na Kalvarijo, je Univerzitetna športna zveza Maribor (Zdrava zabava), uspešno izpeljala kot edini dogodek letos. Tokrat sicer podnevi in z mnogimi spremembami, pa vendar. Še zmeraj brezplačen dogodek za vse udeležence, ki so se dogodka udeležili v nekoliko manjšem številu.

Zadostili vsem preventivnim priporočilom

10 let zapored je bil dogodek nočne narave, tokrat pa so se organizatorji izjemoma odločili za dnevni dogodek, da bi lahko zadostili vsem ukrepom in pridobili pozitivno mnenje NIJZ za izvedbo, kar jim je tudi uspelo. Udeleženci so se prijavili vnaprej preko spleta in so na start prišli v predvidenih časovnih intervalih glede na startno številko.

Ob 10. uri so startali najmlajši, okoli 60 jih je bilo. Najmlajša med njimi, ki šteje 2 leti, je potrebovala mamino pomoč, da je lahko stopala po stopnicah. V treh kategorijah so se pomerili otroci, ki so tekli do prvega platoja, torej zgolj po prvi tretjini stopnic. Ob 11h je sledil start odraslih – 115 je bilo takih, ki so tek uspešno zaključili. Rekord dogodka 1:44 ostaja nedotaknjen, najboljši Christof Grossegger iz Avstrije je vrh dosegel s časom 1:49,33.

Veseli, da je dogodek pod streho

“Vsak je zmagovalec,” poudarja Klemen Tasič, vodja projekta pri Zdravi zabavi. “V tem času je še toliko bolj pomembno, da nam je dogodek uspelo izpeljati, saj je cilj promocija gibanja in zdravega načina življenja ter obenem popestritev mestnega dogajanja.”

REZULTATI:

tek na Kalvarijo, Univerzitetna športna zveza Maribor, zdrava zabava, Seltron,

Ženske:
  1. Martina Potrč  2:31,98
  2. Špela Jelovčan 2:45,32
  3. Valentina Videčnik 3:04,21
Moški:
  1. Cristof Grossegger 1:49,33
  2. Martin Hock          2:02,52
  3. Uroš Pinter            2:03,68

 

 

 Maja Tasič®, Zdrava zabava
Patrik KOCIPER
ikona snemalec Nejc VEHOVEC

Sorodni članki

Back to top button