Življenjski slog

6 nostalgičnih daril za rojstni dan

Izbor daril, ki bo razveselil vsakega tipičnega pripadnika milenijske generacije.

Se bliža prijateljev rojstni dan, pa ne veš, kaj bi ga najbolj razveselilo? Preveri izbor kultnih predmetov vajine mladosti, ki lahko postanejo popolno darilo.

Vsak rojstni dan predstavlja prelomnico, hkrati pa priložnost, da se nostalgično ozremo nazaj – na pretekla leta, pretekle zabave in vsa darila, ki so nas osrečevala v otroških in najstniških letih. Večine ni več mogoče kupiti, nekatera pa so še vedno na voljo.

 

1. Majica fantovske pop skupine, s katero si bil obseden pri trinajstih

Je tvoj prijatelj zvest *NSYNC, neumorni ljubitelj Backstreet Boys ali pa v najstniških letih ni mogel odtrgati oči iz One Direction peterice? Ti fantje imajo gotovo še vedno posebno mesto v njegovem srcu. Za rojstni dan ga preseneti z majico izbrane skupine, da bodo dobili mesto še na njegovem telesu.

 

2. Mario Kart

Kdor si je v šolskih letih lastil konzolo Nintendo 64, je po koncu pouka predstavljal najbolj priljubljeno destinacijo za druženje. Ta prijatelj, v kolikor si konzole ne lasti več, lahko od tebe dobi novo Switch konzolo, na kateri bosta lahko cel večer igrala izboljšano različico igre Mario Kart 8 Deluxe in obujala spomine na osnovnošolske popoldneve.

 

3. Prisrčna pasna torbica

Pasne torbice (angl. fanny packs) so nazaj!
Pogosto nas osrečijo reči, ki nas spominjajo na preproste čase naše mladosti.

Razgled po izložbah ti hitro razkrije, da se pasne torbice (angl. fanny packs) nazaj! Ne glede na to, če ob tem niti ne poskušaš skriti navdušenja, ali pa si želiš, da bi trend za vedno ostal v prejšnjem tisočletju, je torbica popolno nostalgično darilo.

 

4. Trakovi za zapestje

Široki trakovi, ki so se ob udarcu po zapestju ovili okoli tvoje roke, so bili velik hit v šolskih klopeh. Sebi in svojemu prijatelju priskrbi ujemajoča se trakova in skupaj se nasmejta ob valu nostalgije.

 

5. Barvita gel pisala

Se še spomniš svojega kompleta barvitih in bleščičastih gel pisal?
Gel pisala in dnevnik s ključavnico so ultimativna kombinacija, ki bo tvojega prijatelja vrnila v šolska leta.

Se še spomniš svojega kompleta barvitih in bleščičastih gel pisal, ki so poskrbela, da ni bil tvoj zvezek nikoli dolgočasen? Samo zato, ker je tvoj prijatelj odrasel, še ne pomeni, da se mora zadovoljiti z enoličnim modrim pisalom. Poskrbi, da bo njegov rojstni dan dobil nekaj barve!

 

6. Dnevnik s ključavnico

V času odraščanja se vsaka nova izkušnja zdi potencirana. Da je ne bi pozabili, smo gotovo vsi vsaj nekajkrat poskusili pisati dnevnik – najverjetneje takega z barvitimi platnicami in odišavljenimi listi, katerega skrivnosti je varno varovala majhna srebrna ključavnica. Čeprav so jih dandanes nadomestili (javni ali zasebni) blogi, pa zaklepanje tvojih skrivnosti med varne platnice še ohranja poseben čar. Če misliš, da je tvoj prijatelj nanj že pozabil, ga poskušaj spomniti tako, da mu podariš prav dnevnik.

 

ikona pisec Dostop.si / KA
ikona fotograf splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button