Življenjski slog

Lahko dokažeš, da je ženska devica? Miti o seksu, ki jim verjamemo

Si kdaj nasedla fantu, ki ti je rekel, da je prevelik za kondom? Ali pa si dvomil o tem, da je bila tvoja punca devica, ker posteljnina ni bila krvava? Gre le za mite, ki jim še vedno verjamemo.

Miti o seksu nastajajo zaradi oseb, ki še niso seksale in si predstave gradijo na podlagi (odrasle) filmske industrije, ali moških, ki ne vedo dovolj o ženskih telesih in žensk, ki ne vedo dovolj o moških telesih. Včasih niti ženske oziroma moški ne vedo dovolj o svojem telesu. Predstavljamo štiri najpogostejše mite o seksu, ki jih morda še vedno verjameš.

Ženske ne masturbirajo

Za moške je normalno, da masturbirajo, kaj pa za ženske? Tudi zanje je to popolnoma normalno, ampak se o tem ne govori veliko. Masturbiranje znižuje stres, zmanjšuje napetost in pogosto pomaga zaspati. Dr. Ramani Durvasula, licencirana klinična psihologinja, k temu doda še, da lahko puncam pomaga pri raziskovanju svojega telesa in iskanju užitka. Ženske so namreč spodaj kar kompleksne, zato je dobro, če sama ugotoviš, kaj ti ustreza. Vedi, da ne glede na to, če masturbiraš enkrat na dan, na teden ali samo pred stresnimi dnevi na faksu, je to popolnoma normalno.

Seks (vsaj prvič) kar precej boli

Seks za žensko ne bi smel biti preveč boleč, tudi če je prvič. Zaradi deviške kožice je zelo verjetno, da bo občutek neprijeten, morda tudi boleč, ampak bolečina ne bi smela biti prevelika. V bistvu je tudi prvi seks za žensko lahko zelo prijeten, sploh če poskrbita za dovolj dolgo predigro. Velikokrat je namreč izkušnja za žensko boleča, ker ni pripravljena. Pa ne samo fizično, pripravljeno se moraš počutiti tudi mentalno in biti sproščena s (seksualnim) partnerjem.

seks, masturbiranje, masturbacija, ženske in masturbiranje, himen, deviška kožica, Ramani Durvasula, izgubljanje nedolžnosti, devičnost, devica, ženska devica, izgubljanje devičnosti, prevelik za kondom, kondom, velikost kondomov, penis, seks med menstruacijo
Več predigre, manj bolečine.

Dokažeš lahko, da je ženska devica

Gre za izjemno razširjen mit, ki ga podpira ogromno filmov in romanov. Ljudje verjamejo, da je dokaz izgube nedolžnosti kri na posteljnini, saj naj bi himen oziroma deviška kožica ob prvi penetraciji počila. V bistvu pa se kožica razteguje ter trga in to ne samo ob seksu. To se dogaja tudi ob uporabi tamponov, jahanju konjev, kolesarjenju … Zato je popolnoma normalno, če ob prvem seksu ne krvaviš in bo še najboljši ginekolog težko povedal, ali je ženska že seksala.

Moški je lahko prevelik za kondom

Če fant reče, da je prevelik za kondom, gre za postavljanje, ali pa noče seksati s kondomom. Seveda je seks (predvsem za moške) prijetnejši brez kondomov, ampak ne pozabi pravil varnega spolnega odnosa samo zato, ker te poskuša prepričati, da so kondomi zanj premajhni. Prav v ta namen obstajajo kondomi različnih velikosti. Na spletu lahko najdeš tudi kar nekaj posnetkov, kjer si kondome raztegujejo preko glave ali rok. Ob tem bi ti moralo biti jasno, da noben penis ni prevelik za kondom. Če je, pa bi verjetno bil zelo slaven.

Med nevarnejše mite o seksu sodi tudi prepričanje, da med menstruacijo ne moreš zanositi. Več lahko prebereš tukaj.

DOSTOP.si / MK
Unsplash, SexualAlpha

Sorodni članki

Back to top button