Šport

Francozi in Španci prvi polfinalisti evropskega nogometnega prvenstva

V prvem četrtfinalu so Španci po podaljšku z 2:1 premagali gostitelje Nemce. Reprezentanca Francije pa je v večernem četrtfinalu po streljanju enajstmetrovk premagala Portugalsko in postala drugi polfinalist evropskega nogometnega prvenstva.

Francozi so do četrtfinala prišli po zmagi in dveh neodločenih rezultatih v skupini, v osmini finala so premagali Belgijo. Portugalci pa so po dveh zmagah in enem porazu osvojili prvo mesto v predtekmovalni skupini, v osmini finala pa so po enajstmetrovkah premagali Slovenijo. Po rednem delu in podaljških zadetkov ni bilo. O zmagovalcu so odločili streli z bele pike, pri katerih so bili uspešnejši Francozi.

Na tekmi Španija – Nemčija je bil rezultat po koncu rednega dela igre poravnan na 1:1 in tekma se je razvila v podaljške. Na koncu so slavili Španci in tako z minimalno razliko premagali gostitelje Nemce.

Včerajšnja zmagovalca že predstavljata prvi polfinalni par. Tekma Španija – Francija bo na sporedu v torek v Münchnu.

Danes bosta na vrsti še zadnja dva četrtfinalna obračuna. Ob 18. uri bosta v Düsseldorfu igrali Anglija in Švica, ob 21. pa v Berlinu še Nizozemska in Turčija. Zmagovalca teh dvobojev se bosta v polfinalu pomerila v sredo v Dortmundu.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button