Šport

Na Kaninu DP smučarjev in deskarjev prostega sloga

V soboto, 23. maja 2020, bo na Kaninu državno prvenstvo smučarjev in deskarjev na snegu v disciplini skoki prostega sloga (big air).

Na smučišču, na katerem zadnje tedne vadijo tudi alpski smučarji, se bodo zbrali skoraj vsi najboljši slovenski tekmovalci na čelu z olimpijsko kandidatinjo, deskarko Urško Pribošič. Manjkal naj bi le Naj Mekinc, ki ima težave s hrbtom.

“Po dobrih dveh mesecih smo dobili zeleno luč za vrnitev na sneg. Takoj smo zavihali rokave. Bistveno je, da se vračamo na sneg in deske, tekmovanje za državne naslove pa bo pika na i. Upam, da bo vreme zdržalo in tekma v soboto bo, rezervni dan je nedelja,” je povedal glavni trener slovenskih deskarjev prostega sloga Matevž Pristavec.

Prihod na Kanin je že potrdila prva dama slovenskega deskanja prostega sloga, Urška Pribošič. Ta je v pretekli sezoni svetovnega pokala v skokih dosegla dve uvrstitvi med elitno deseterico. V skupnem seštevku svetovnega pokala te olimpijske discipline pa je zasedla 12. mesto. “Seveda se veselim vrnitve na sneg in tekme. Upam, da bodo razmere še nekaj časa primerne za deskanje in snežni trening,” se nadeja 31-letnica z Bleda.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button