Šport

Anže Kopitar s 3 podajami do zmage in nadaljevanja uspešnega začetka sezone

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar s svojimi Los Angeles Kings nadaljuje dobre predstave v novi sezoni severnoameriške lige NHL. Kralji so tokrat v gosteh premagali Montreal Canadiens s 4:0, Kopitar pa je k tej zmagi prispeval tri podaje.

Rekordna 11. zmaga v sezoni

Anže Kopitar, ki je v sezoni pri desetih golih in 14 podajah, je podal pri prvih treh zadetkih, ki sta jih v prvi in drugi tretjini dosegla Drew Doughty ter Quinton Byfield (dva). V zadnji tretjini je končni izid postavil Trevor Moore.

Zmaga kraljev v Montrealu je tudi pomenila 11. zaporedno zmago v gosteh v začetku sezone, kar je rekord v ligi NHL. Do absolutnega rekorda po številu zaporednih gostujočih zmag v katerem koli delu sezone pa jim manjka še ena. Tega lahko izenačijo v noči na nedeljo, ko bodo gostovali pri New York Islanders.

“Trudiš se, da ko si na ledu, dobiš tekmo. Doslej je šlo dobro, skušali bomo še naprej ostati na tem valu. Ampak vsaki tekmi sledi nova. Ne gre za gledanje preveč v prihodnost, treba je iti korak za korakom in graditi igro,” je o nizu zmag v gosteh za lakingsinsider.com povedal Kopitar.

Los Angeles je drugi v zahodni konferenci, a z najboljšim razmerjem zmag in porazov, pred njim so le Vegas Golden Knights, ki tokrat niso igrali, imajo pa štiri točke več ob štirih tekmah več.

Kopitar: To je morda najboljši start v mojih 18 letih

V pogovoru za svojo hokejsko akademijo je Kopitar poudaril, da gre morda za najboljši start v sezono, odkar je leta 2006 debitiral v NHL. “To je morda moj najboljši start v sezono, odkar sem v Los Angelesu. Dejstvo pa je, da se stvari postavljajo na svoja mesta. Ekipa gre zagotovo v pravo smer. Našli smo odgovore na vprašanja pred začetkom sezone,” je v pogovoru za svojo hokejsko akademijo dejal izkušeni Kopitar.

“Ko je samozavest visoka, je vse veliko lažje. Tudi sama igra na ledu steče lažje. Se nam pa to dogaja, ker imamo ekipo močno, ker so vsi štirje napadi močni. Včasih kakšen napad morda nima najboljše dnevne forme in ostali trije potegnejo voz naprej,” je dodal 36-letni kapetan kraljev.

Hrušičan je na 22 tekmah dosegel 10 golov in 11 podaj, skupaj pa je po 1314 odigranih tekmah v NHL pri 403 golih in 759 podajah. To sezono je postavil številne mejnike. Ima največ odigranih tekem za Los Angeles, obenem pa je pred dnevi postal tudi najboljši podajalec v zgodovini franšize.

Toda o rekordih nima časa razmišljati, pravi: “Ekipa je v zelo dobrem položaju, kar je najbolj pomembno. Vmes je res padlo nekaj osebnih rekordov, ampak mislim, da bo vse skupaj prišlo za mano, ko se bom enkrat imel čas usesti in pomisliti, kaj se odvija.”

Presenečenje sina Jakoba v slačilnici

Ob 1297. tekmi v NHL, ko je podrl rekord svojega nekdanjega soigralca in prijatelja Dustina Browna, ga je v slačilnici pred dvobojem presenetil sin Jakob in prebral prvo postavo kraljev.

“Nisem imel pojma, da se bo to zgodilo. Vedel pa sem v trenutku, ko so v našo garderobo prišle vse kamere, ki so ga snemale. Jakob je imel dva ali tri dni časa, da je vadil. Naši trenerji so mu povedali, kdo bo imel tekmo, tako da je imel nekaj časa. Mislim pa, da je prebral v pravem stilu. Moral sem se kar zelo zadržati, da ni pritekla kakšna solza,” je čustven dogodek podoživel najboljši slovenski hokejist.

“Mogoče je včasih malce težje, ko se to dogaja. Vendar kot sem rekel že prej, čas, da se bomo na to spominjali, bo čez nekaj let, ko bom v ‘penziji’,” je o rekordih sklenil Kopitar.

V pogovoru se je dotaknil tudi tragičnega dogodka v Veliki Britaniji, ko je na ledu zaradi poškodb vrata umrl Adam Johnson, nekdanji hokejist Pittsburgha v NHL. Od dogodka, ki se ga je močno dotaknil, tudi sam nosi majico s posebno zaščito vratu

“Po tistem je bilo na voljo nekaj majic, ki naj bi pomagale ob tovrstnih dogodkih. V tistem trenutku sem se odločil, da bom poizkusil. Od prvega treninga naprej sploh nisem čutil, da imam to majico oblečeno. Tudi Jakob je bil zelo zadovoljen, ker zdaj oba nosiva to zaščito. Če sem lahko malo bolj zaščiten in da ni nelagodno, je to zelo lahka odločitev,” je še za konec dejal kapetan kraljev.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button