Tehnologija

Digitalna šola za znanja prihodnosti

S tečaji želijo mlade pripraviti na vstop v digitalno prihodnost.

V ljubljanskem ABC Hubu so odprli učilnico Digital School BTC City, v okviru katere se bodo mladi učili o napredni uporabi računalnika, programiranju, razvijanju logičnega mišljenja in spletni varnosti.

Digital School Ljubljana je prva franšiza v EU, ki izvaja tečaje programiranja za otroke in mladostnike. Tečaji potekajo v popoldanskem času ter mlade uvajajo v osnove programiranja in reševanja problemov, nadalje pa tudi v snovanje mobilnih aplikacij.

Tečaji mlade uvajajo v osnove programiranja in reševanja problemov.

Poseben poudarek je na razvijanju logičnega mišljenja in najnaprednejših pedagoških pristopih. Otroci se spoznajo tudi s pomenom digitalnega odtisa in varnostjo na spletu ter s problematiko medvrstniškega spletnega nasilja.

Digital School BTC city, ki je zaživela v partnerstvu z družbo BTC, je sicer že druga učilnica v Sloveniji. Prvo so odprli septembra v Stegnah v Ljubljani, aktivno pa jo obiskuje 70 tečajnikov. S tečaji na novi lokaciji v ABC Hubu bodo pričeli v decembru.

V okviru odprtja je potekala tudi uvodna ura, poimenovana Hour of code, na kateri se mladi seznanijo z osnovami programiranja. Delavnic Hour of code se je doslej udeležilo že približno 500 slovenskih otrok.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGKrog STA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button