KulskoŠport

E-športna zveza Slovenije je postala članica Olimpijskega komiteja Slovenije

Iz E-športne zveze Slovenije (EŠZS) so v izjavi za javnost sporočili, da so postali člani Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS). EŠZS je krovna neprofitna organizacija za promocijo in regulacijo e-športa v Sloveniji, ki si prizadeva za uspehe slovenskih organizacij in ekip na področju slovenskega e-športa, je zapisano na njihovi spletni strani.

E-športna zveza Slovenije je postala članica Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je osrednja športna organizacija v Republiki Sloveniji,” je sporočila E-športna zveza Slovenije. Gre za zgodovinski dogodek, saj je slovenski olimpijski komite eden izmed prvih v Evropi in tudi na svetu, ki je sprejel v članstvo tovrstno zvezo.

“S tem Slovenija in slovenski e-šport vstopata v vlogo vodilnih športnih organizacij, ki ne zgolj sledijo svetovnim športnim trendom, temveč jih celo narekujejo”, so še zapisali.

Sprejem E-športne zveze pod okrilje OKS izkazuje slovenskemu e-športu in e-športnikom edinstveno podporo in zagotavlja stabilnost v njihovem nadaljnjem razvoju veščin, ki omogočajo vrhunske rezultate tudi na svetovnem nivoju. E-športna zveza Slovenije in odgovorni se zavedajo, da sprejem v OKS prinaša tudi veliko odgovornost in dolžnosti, kar jim daje še več motivacije in zagona za delo v prihodnje.

Kdo so člani OKS?

Članstvo v OKS je ob sprejemanju in spoštovanju pravil in drugih aktov OKS ter pravil Mednarodnega olimpijskega komiteja sicer prostovoljno. Vseeno pa so podrobnosti, ki jih mora izpolnjevati športna zveza, ki želi postati članica OKS, opredeljene v pravilih OKS in pravilniku o članstvu.

V skladu s pravili OKS so člani krovne zveze lahko nacionalne panožne športne zveze, včlanjene v mednarodne federacije športov, ki so vključene v program olimpijskih iger, nacionalne panožne športne zveze, vključene v mednarodne federacije športov, ki jih priznava MOK, nacionalne panožne športne zveze, vključene v mednarodne federacije športov, ki so članice Sport Accord, občinske športne zveze ter športne zveze in združenja.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button