Zabava

Fantovščina s tremi velikimi imeni slovenske stand up scene

Četrtkov večer so na Štuku popestrili komiki Gašper Bergant, Žan Papič in Sašo Stare. Na Četrtkovem večeru kulture so nastopili s stand-up komedijo Fantovščina.

Četrtkovi večeri so na Štuku že leta in leta povezani z zabavo in smehom, tokrat pa so s predstavo Fantovščina nastopili komiki Gašper Bergant, Žan Papič in Sašo Stare.

Večer zabave je kot drugi zaporedni Četrtkov večer kulture v Štukovi dvorani potekal v organizaciji Oddelka za interesne dejavnosti Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM).

Osrednja tema predstave je “prva inventura življenja”, čas v tridesetih, ko minejo divja leta, odgovornost pa že trka na vrata.

Gašper Bergant, Sašo Stare, Žan Papič, stand up, stand-up, stand up komedija, standup, Štuk, ŠOUM, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Oddelek za interesne dejavnosti
Gašper Bergant in Žan Papič skupaj ustvarjata tudi podcast Fejmiči, pri Fantovščini pa se jima je pridružil še Sašo Stare.

Fantovščina ali (ne)prijetno presenečenje za Papiča?

Večer se je vrtel okoli fantovščine za Žana Papiča (po domače papaka), ki je neznani Katarini naredil otroka. Skozi predstavo so nastopajoči obdelali številne teme, ki jih prinesejo mlada odrasla leta. Pri tem pa jim je z zvočnimi efekti pomagala tudi publika.

Žan Papič, avtohtoni Primorec (s Krasa, ker so iz Obale same mone) je spregovoril o starih dobrih otroških igrah in štajerskih pregovorno velikih batinah. Je šlo pri dogovoru o poroki za verbalno ali oralno pogodbo? Ali sploh obstaja razlika?

Gašper Bergant, Sašo Stare, Žan Papič, stand up, stand-up, stand up komedija, standup, Štuk, ŠOUM, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Oddelek za interesne dejavnosti
Papičev “Sex s Papičem” sta z ugrabitvijo prekinila druga dva nastopajoča.

Sašo Stare, ki ga mnogi poznajo kot voditelja oddaje Slovenija ima talent, se je razgovoril o naslednji tegobi odraslega življenja – otrocih in stroških, ki jih ti prinašajo. Je verouk res smiselno prepovedati, če staršem predstavlja brezplačno varstvo? In zakaj E-asistent uničuje svet? Dandanes naj bi ga imeli celo v vrtcih.

Naslednja velika odrasla stvar je bila dopustovanje s partnerjem. Gašper Bergant je ob tem opisal svoje izkušnje z morja – se je nanj pred odhodom res smiselno pripravljati z generalnim čiščenjem stanovanja? Ob tem pa je pokomentiral še simultan letni pojav kolesarjev in komarjev ter prepire tipičnega prepira v ljubljanskem bloku.

Večer so nastopajoči zaključili z razkritjem, da je prej kot za fantovščino šlo za intervencijo Papiču, ker je od vseh treh edini samski. Ob zaključku pa se je fantoma in dekletu (Bergant je namreč nastopil kot štajerska striptizeta) na odru kot asistentka pridružila še Kaja iz občinstva. Ta se je po Papičevih besedah iz rodne Murske Sobote na Štuk pripeljala preverit, kako izgleda civilizacija.

Sara VOCOVNIK
Sara VOCOVNIK

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button