Glasba

Glastonbury v živo po dveh letih – z Billie Eilish in Paulom McCartneyem

Na festivalu Glastonbury bosta po najnovejših napovedih organizatorjev nastopila tudi Paul McCartney in raper Kendrick Lamar. Svojo udeležbo na festivalu, ki ga bodo po dveh letih med 22. in 26. junijem znova organizirali v živo, je že pred tem napovedalo več glasbenikov, med njimi tudi pevki Diana Ross in Billie Eilish.

Ameriška pop zvezdnica Billie Eilish bo kot 20-letnica najmlajša nastopajoča pevka, medtem ko bo član nekdanjih Beatlov, 80-letni McCartney, najstarejši nastopajoči.

Na seznam se je sicer prijavilo že več kot 80 glasbenikov, med njimi tudi Olivia Rodrigo, Lorde in High Flying Birds Noela Gallagherja. Med nastopajočimi naj bi bili tudi Foals, britanski rockerji Wolf Alice in Years & Years, pričakujejo pa tudi legendarno Diano Ross. Nastop Taylor Swift, ki naj bi se predstavila na odpovedanem festivalu leta 2020, pa še ni potrjen.

Nastopilo bo tudi več novincev kot tudi eksperimentalni pop skupini Charli XCX in Caroline Polachek.

Po pisanju piše nemške tiskovne agencije dpa bodo del izkupička namenili Rdečemu križu za pomoč Ukrajini.

Festival Glastonbury je prvič potekal leta 1970, takrat se ga je udeležilo 1500 ljudi. Danes velja za enega največjih glasbenih festivalov na prostem. Leta 2020 bi obeležil 50. izdajo, a je bil odpovedan zaradi pandemije. Že takrat so bili med nastopajočimi predvideni Kendrick Lamar, Taylor Swift, Paul McCartney ter Diana Ross.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button