Tehnologija

Google bo združil svoji platformi za videoklice Duo in Meet

Ameriški tehnološki velikan Google namerava videokomunikacijski platformi Duo in Meet združiti v eno platformo, s čimer bo poenostavil svoje komunikacijske storitve. Skupna storitev se bo imenovala Google Meet, vsebovala pa bo tudi lastnosti Dua, ki je bil prvotno narejen za osebne video klice.

“V prihodnjih tednih bomo dodali lastnosti Google Meet aplikaciji Duo. Pozneje v letošnjem letu pa bomo Duo nadgradili v Google Meet, s čimer bomo ustvarili enotno platformo za video, ki bo boljša,” je v četrtek na Twitterju objavila ekipa zbirke storitev Google Workspace.

Nova platforma bo uporabnikom po novem omogočala tako video klice kot sestanke.

Pri Google Workspace so pojasnili, da bodo mobilno aplikacijo Duo med drugim nagradili s prilagojenimi virtualnimi ozadji za klice in sestanke, razporedom sestankov, možnostjo pogovornega okna v času sestanku, omogočili pa bodo tudi neposredno izmenjavo vsebin. Prav tako bodo največje število udeležencev povečali z 32 na 100.

Pozneje se bo aplikacija Duo preimenovala v Google Meet, ki bo tako postala edina Googlova storitev za komunikacijo prek videa. Platforma bo vsem brezplačno dostopna.

Google je ob tem poudaril, da že obstoječim uporabnikom Dua ni treba nalagati nove aplikacije, ampak naj samo poskrbijo, da jo bodo posodobili.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button