Novice

Japonsko mesto zastrlo pogled na goro Fuji

V mestu Fujikawaguchiko ob vznožju gore Fuji v skladu z napovedmi od danes stoji velika črna mreža, ki zastira pogled na to najvišjo goro na Japonskem s priljubljene razgledne točke, ki ponuja slikovito kuliso za fotografiranje. Mestne oblasti so se za ukrep odločile zaradi velikega števila turistov, ki da se ne znajo primerno obnašati.

Na točki v mestu, ki ponuja čudovit pogled na goro Fuji, ki leži kakih 60 kilometrov stran, po poročanju francoske tiskovne agencije AFP od danes stoji 20 metrov dolga in 2,5 metra visoka črna mreža, ki zastira pogled na goro.

Razgledna točka je postala znana pred dvema letoma, ko je nek vplivnež objavil tam posneto fotografijo. Od takrat so turisti drli na ta kraj v iskanju dobre fotografije, kar pa je povzročalo težave v prometu.

Mesto Fujikawaguchiko z okli 25.000 prebivalci, ki je v veliki meri odvisno od turizma prav zaradi bližine gore Fuji, se je kljub temu odločilo za omejen ukrep zaradi obnašanja nekaterih, predvsem tujih turistov, ki so se v iskanju najboljše fotografije prerivali na pločniku in neprevidno prečkali cesto ter vsepovsod parkirali avtomobile.

Poleg velike črne mreže, ki zastira pogled na goro, zato od danes še šest širokih železnih drogov na pločniku preprečuje ljudem, da bi prečkali ulico do mesta za fotografiranje.

Preden so se odločile za skrajni ukrep, so sicer mestne oblasti skušale red uvesti s postavitvijo napisov v angleščini in nadzorom množice, a brez uspeha, poroča španska tiskovna agencija EFE.

Japonska se – tako kot večina priljubljenih destinacij po svetu – sooča z izjemnim porastom turizma. V marcu so prvič doslej zabeležil več kot tri milijone obiskovalcev, rekordno število tujih turistov pa ob finančnih prednostih ponekod povzroča tudi skrbi in nezadovoljstvo, predvsem pri lokalnem prebivalstvu.

STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button