Kultura

Jeseni prihajajo Morilci cvetne lune, zgodovinska drama z Di Capriem

Jeseni se bomo vrnili v začetek 20. stoletja in spoznali pleme Osage, njihovo življenje in nenadno bogastvo, pa tudi izkoriščanje, kraje in umore, ki so jih doživljali s strani preračunljivcev v zgodovinski kriminalni drami z naslovom Morilci cvetne lune.

Na režiserski stolček drame Morilci cvetne lune, ki je posneta po resničnih dogodkih, je sedel oskarjevec Martin Scorsese, ki je skupaj z Ericom Rothom tudi napisal scenarij. Ta temelji na knjižni uspešnici Davida Granna Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI.

Film je posnet po resnični zgodbi in skozi neverjetno romanco med Ernestom Burkhartom (oskarjevec Leonardo DiCaprio) in Mollie Kyle (Lily Gladstone). Kot epska kriminalna saga prikazuje pravo ljubezen, ki se sreča z neizrekljivo izdajo. V filmu zaigrata tudi oskarjevec Robert De Niro in nominiranec za oskarja Jesse Plemons. 

Na ogled je že napovednik, zgodovinska kriminalna drama Morilci cvetne lune pa na redni spored v kinematografe prihaja 19. oktobra 2023.

O zgodbi

Na prelomu 20. stoletja je nafta prinesla bogastvo plemenu Osage, ki je čez noč postalo eno najbogatejših ljudstev na svetu. Bogastvo teh ameriških staroselcev je takoj pritegnilo bele vsiljivce, ki so manipulirali, izsiljevali in pokradli denarja, kolikor so lahko, preden so se pričeli umori. Preiskovanje umorov pripadnikov plemena Osage (gre za enega največjih primerov množičnih umorov) je bila ena prvih preiskav umorov, ki se jih je FBI lotil.

 Karantanija Cinemas
 Karantanija Cinemas

Sorodni članki

Back to top button