Življenjski slog

Kateri so tvoji sprožilci vzburjenja? Obstaja jih šest

Če začne tvoje (ali vajino) spolno življenje usihati, je morda čas, da se vprašata, kaj pri drugem sproži vzburjenje in vznemirjenje. Sprožilci vzburjenja so različni načini povečevanja spolnega nagona in vzbujanja nagajive domišljije. Preveri šest sprožilcev, za katere morda nisi vedel, da obstajajo.

Poznavanje stvari, ki poskrbijo za tvoje vzburjenje in vzburjenje tvojega partnerja, je lahko odločilen pogoj za dobro spolnost. Šest sprožilcev za vklop oz. vzburjenje navaja seksologinja in psihologinja, Shan Boodram.

1 Vizualni sprožilec

Nekatere posebej stimulirajo vizualni prizori, kot so nošenje kostumov ali določeni spolni položaji. Če se tvoje vzburjenje vklaplja skozi opazovanje stvari, partnerju priporočaj gledanje pornografije v dvoje.

2 Duševni sprožilec

Ljudje, ki želijo, da nekdo pred njihovim telesom ljubi njihov um, se imenujejo sapioseksualci. Pri njih je pred poglabljanjem intime potreben iskren pogovor o občutkih, željah in potrebah.

sprožilec vzburjenja, vznemirjenje, spolnost, seks, Shan Boodram, spolni položaji, sapioseksualci, poželenje, spolni užitek, čutila, lov
Sapioseksualci si poleg telesne stimulacije želijo tudi miselno stimulacijo.

3 Poželenje

Te vzburja že samo to, da veš, da si te tvoj partner želi? Če je temu tako, je za vzburjenje potreben samo dialog in jasna trditev, da te partner hoče. Tako se tvoja želja po seksu poglobi že samo z nagajivo izjavo.

4 Pogajanje

Nekatere vzburja pogajanje in nudenje protiuslug. Če takšnemu partnerju nakloniš pozornost in mu npr. nameniš masažo, boš pritegnil njegovo pozornost in ga vzburil. Miselnost pogajalcev je namreč, da podzavestno želijo vračati dobljeno.

sprožilec vzburjenja, vznemirjenje, spolnost, seks, Shan Boodram, spolni položaji, sapioseksualci, poželenje, spolni užitek, čutila, lov
Vsak odnos vključuje tako dajanje kot prejemanje.

5 Igra mačke in miši

Nekatere vznemirja nenehen lov. Če si ti vedno tisti, ki lovi, je čas, da narediš pavzo in pustiš, da vlogo nadobudnega lovca prevzame partner.

6 Okoljski sprožilec

Najpogostejši sprožilec vzburjenja je okolje. Ko so zadovoljena vsa ostala čutila, se telo odpre še za spolni užitek. Takšni ljudje imajo radi, če se partner potrudi in pripravi na primer čutno glasbo in intimno vzdušje s svečami.

DOSTOP.si / SV
Pexels

Sorodni članki

Back to top button