Glasba

KiNG FOO: We could – nova skladba in nov videospot

KiNG FOO-jevsko sporočilo svetu je tu, v formi risanke in modrosti z dramatično glasbo, polno upanja, podprto s pixarovsko sci-fi 3D animacijo!

Futuristični video podpira metaforo besedila in prikazuje obdobje spremembe zavrnjenega robotka. Na oddaljenem pritlikavem planetu premaga svoje strahove. Sooči se s seboj in se zave, da je vreden popolnega življenja kljub svojim hibam, zaradi katerih je bil zavržen. V življenju nas vedno vodi in podpira naša duša, ki v videu igra vlogo sovice.

V besedilu zastopa refren: “We could not grow if we were perfect, but perfection we are, when we see where we are.”

Glasba s svojo dinamiko, godalnim orkestrom in vokali, skupaj z videom, ki povzdigne in vas spodbudi k razmišljanju, predstavlja epsko, skoraj junaško vrnitev k sebi kot združitev s samim seboj. Hkrati pa pošilja sporočilo vsem, ki so sredi svoje duhovne spremembe, tako individualno kot kolektivno.

 

“V trenutku velike, kaotične transformacije planeta, je edino kar lahko spremenimo naš pogled: če gledamo z očmi priložnosti, se bodo priložnosti pojavile same,“ pravijo KiNG FOO, močan štiričlanski bend, ki vedno znova preseneti z globokim sporočilom.

King Foo, video

Matej Sušnik – režiser in basist skupine KiNG FOO, si je za video vzel več kot pol leta. Kličejo ga mladi Spielberg. Zanimivo je, da video vsebuje cca. 6300 sličic (frame-ov) in da je obdelava za vsak frame trajala od nekaj sekund do 18 minut. Za 3-4 sekunde videa pa je računalnik potreboval tudi po 6 ur. Robotek, protagonist 3D risanke, je bil inspiracija za vsako minuto Matejevega truda, saj se v njem ali v takšnem notranjem procesu rasti lahko najdejo vsi ljudje.

 

Nina SEVER
KiNG FOO
ikona snemalec KiNG FOO Youtube

Uredništvo DOSTOP.si

Administrator portala DOSTOP.si.

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button