Glasba

KiNG FOO: We could – nova skladba in nov videospot

KiNG FOO-jevsko sporočilo svetu je tu, v formi risanke in modrosti z dramatično glasbo, polno upanja, podprto s pixarovsko sci-fi 3D animacijo!

Futuristični video podpira metaforo besedila in prikazuje obdobje spremembe zavrnjenega robotka. Na oddaljenem pritlikavem planetu premaga svoje strahove. Sooči se s seboj in se zave, da je vreden popolnega življenja kljub svojim hibam, zaradi katerih je bil zavržen. V življenju nas vedno vodi in podpira naša duša, ki v videu igra vlogo sovice.

V besedilu zastopa refren: “We could not grow if we were perfect, but perfection we are, when we see where we are.”

Glasba s svojo dinamiko, godalnim orkestrom in vokali, skupaj z videom, ki povzdigne in vas spodbudi k razmišljanju, predstavlja epsko, skoraj junaško vrnitev k sebi kot združitev s samim seboj. Hkrati pa pošilja sporočilo vsem, ki so sredi svoje duhovne spremembe, tako individualno kot kolektivno.

 

“V trenutku velike, kaotične transformacije planeta, je edino kar lahko spremenimo naš pogled: če gledamo z očmi priložnosti, se bodo priložnosti pojavile same,“ pravijo KiNG FOO, močan štiričlanski bend, ki vedno znova preseneti z globokim sporočilom.

King Foo, video

Matej Sušnik – režiser in basist skupine KiNG FOO, si je za video vzel več kot pol leta. Kličejo ga mladi Spielberg. Zanimivo je, da video vsebuje cca. 6300 sličic (frame-ov) in da je obdelava za vsak frame trajala od nekaj sekund do 18 minut. Za 3-4 sekunde videa pa je računalnik potreboval tudi po 6 ur. Robotek, protagonist 3D risanke, je bil inspiracija za vsako minuto Matejevega truda, saj se v njem ali v takšnem notranjem procesu rasti lahko najdejo vsi ljudje.

 

Nina SEVER
KiNG FOO
ikona snemalec KiNG FOO Youtube

Sorodni članki

Back to top button