FotoGlasbaVideo

Siti hlapci na festivalu Vodni oder proslavili 20 let obstoja

V okviru festivala Vodni oder so se na že skoraj jesenski petkov večer po Lentu razlegali zvoki reggaeja. Pionirji slovenske reggae scene Siti hlapci so s koncertom proslavili 20 let delovanja in z izrazito poletnimi ritmi poletnemu času pomahali v slovo.

Festival Vodni oder je s skoraj celotedenskim programom popestril dogajanje v poletnem Mariboru. Od torka naprej je na odru pri Dravi vsak večer odzvanjala glasba. Torkov večer se je odvijala Salsa na Dravi, večer latino glasbe in plesa. V sredo je operne arije in druge znane napeve izvajal Trio Tenorjev, ki ga sestavljajo Tim Ribič, Vladimir Čadež in Hideyuki Suzuki. Četrtkov večer je s svojo glasbeno skupino popestrila Tinkara Kovač, ki je Slovenijo leta 2014 predstavljala na Pesmi Evrovizije, včerajšnjemu koncertu Sitih hlapcev pa kot zaključek festivala sledi še Dalmatinski večer s Klapo Dalmari.

“Treba je plesat do konca življenja”

Sprva bolj prazno prizorišče so Siti hlapci z energičnim in pozitivno naravnanim nastopom hitro napolnili. Poskočne ritme reggaeja je dopolnil energičen nastop pevca in ekipe, ki je s svojimi inštrumenti na mariborski Lent prinesla pridih Jamajke.

Siti hlapci
Vokalist Tadej Tratnik – Tadiman je glasbeni program popestril z občasno življenjsko modrostjo.

Repertoar pesmi, ki je plod dvajsetletnega ustvarjanja – napovedujejo pa tudi ustvarjanje prihodnjih dvajset let, je dopolnil vokalist Tadej Tratnik – Tadiman s hudomušnimi, predvsem pa pozitivnimi nagovori med posameznimi skladbami.

“Moji najbližji, pridite bližje”

Kmalu po pričetku koncerta se je zapolnil tudi prostor neposredno pod odrom, kjer so se poslušalci popolnoma sprostili in zaplesali v ritmih mariborsko-jamajških zvokov.

Siti hlapci, Vodni oder, Lent, reggae, klapa Dalmari, Tinkara Kovač, klapa Dalmari, Tadiman, plesat| Dobro uigrana skupina je poskrbela za sprostitev množice.
Siti hlapci, Vodni oder, Lent, reggae, klapa Dalmari, Tinkara Kovač, klapa Dalmari, Tadiman, plesat | Siti hlapci so poskrbeli, da je bilo na odru dovolj inštrumentov …
Siti hlapci, Vodni oder, Lent, reggae, klapa Dalmari, Tinkara Kovač, klapa Dalmari, Tadiman, plesat | … za pristen pridih Jamajke.

  Siti hlapci so se posebej zahvalili vsem, ki so prišli na koncert. Tistim, ki jih podpirajo preteklih 20 let, pa tudi tistim, ki so jih včeraj poslušali prvič. Zagotovo pa je med Mariborčani malo takih, ki ne bi poznali vsaj ene njihove pesmi. Plamen, Vem za kraj in Gospod je moj pastir so le ene izmed mnogih.

  Vstopnine za koncert ni bilo, saj so, po besedah Tadimana “vse najboljše stvari zastonj – nasmešek, ljubezen, prijatelji, Siti hlapci”.

  Pestro dogajanje festivala Vodni oder, ki je na Lent privabilo mnoge obiskovalce, danes zvečer zaključuje Dalmatinski večer, na katerem bo nastopila mariborska Klapa Dalmari. Kako lepše zaključiti poletje kot na naši lastni mariborski plaži? Prijetni dalmatinski napevi nas lahko še zadnjič to leto, vsaj v mislih, popeljejo med krošnje obmorskih borovcev.

   

   Sara VOCOVNIK
   Nejc VEHOVEC
  ikona snemalec Nejc VEHOVEC

   

  Sara Vocovnik

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button