Šport

Maja 2022 se v Ljubljano vrača Wings for Life World Run

Po 4 letih premora se 8. maja 2022 v Ljubljano vrača Wings for Life World Run! Ta tek je nekoliko drugačen od drugih, saj te lovi zasledovalno vozilo, celoten znesek štartnine pa je namenjen raziskavam hrbtenjače.

Wings for Life World Run je drugačen. Ni običajno tekaško tekmovanje. Signal za start se namreč zasliši po vsem svetu ob natanko istem času. Točno ob 11h po UTC. To pomeni, da udeleženci v Angliji s tekom pričnejo ob 12h, v Sloveniji ob 13h itd. Ni ciljne črte. Je pa zasledovalno vozilo. 30 minut po startu tekačev prične loviti tekače, enega za drugim. Amaterske tekače bo vozilo tako ujelo po približno 5 kilometrih, poklicne tekače pa po 60 kilometrih. Ste si že zadali cilj? Kalkulator za izračun cilja ti lahko pomaga določiti potrebno hitrost teka. Tvoji rezultati ne bodo v obliki doseženega časa, temveč pretečenih kilometrov.

Na Wings for Life World Run tečemo za tiste, ki tega ne morejo! 100 odstotkov vseh startnin in donacij je namenjenih raziskavam hrbtenjače, da bi odkrili zdravilo za poškodbo hrbtenjače. To omogoča Red Bull s kritjem vseh administrativnih stroškov. Štartnina za ljubljanski tek znaša 30 evrov, prijave pa so že odprte! Štartnino lahko tudi podariš.

Z uradno aplikacijo lahko tečeš tudi kjerkoli drugje po Sloveniji

Z aplikacijo se teka Wings for Life World Run lahko udeležiš, ne glede na to, kje se nahajaš. Vsi po vsem svetu začnejo ob istem času, tečejo, hodijo in se premikajo, da ostanejo pred zasledovalnim vozilom (z aplikacijo pred virtualnim zasledovalnim vozilom). V Sloveniji to pomeni ob 13. uri. Prenesi aplikacijo, da te obvesti, zabava in motivira na poti do velikega dne. Cena štartnine znaša 15 evrov.

Wings For Life World Run
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button