Šport

Maraton vadbe na 5 lokacijah ob istem času – letos v UŠC Leona Štuklja

BODIFIT in Zdrava zabava že mnogo let organizirata maraton vadbe, ki se je v preteklosti imenoval tudi "maraton aerobike". Tokrat bo potekal v sredo, 23. oktobra, od 18. ure naprej premierno na petih lokacijah hkrati – v UŠC Leona Štuklja v Mariboru ter v BODIFIT centrih Celje, Ljubljana, Domžale in Kamnik.

Naslednjo sredo se bo tako nekaj sto ljudi ob istem času gibalo na isto vadbeno zvrst – le da na petih različnih lokacijah. Maraton vadbe nikoli ne razočara, tokrat pa bo še bolj edinstven. BODIFIT in Zdrava zabava sta izkušena organizatorja športnih prireditev, ki slovijo kot nekaj drugačnega na visokem nivoju.

Gre za nekaj ur skupinskih vodenih vadb pod strokovnim vodstvom BODIFIT inštruktorjev. Običajno dogodek izvedejo dvakrat letno (spomladi in jeseni) in je popolnoma brezplačen.

“Kar nekaj let smo maraton v Mariboru organizirali v Štuku. V prostoru, kjer sicer nismo vajeni športa in rekreacije, a je dvorana kljub temu zmeraj pokala po šivih,” pove Maja Tasič, koordinatorka dogodka. “Letos pa se tako vračamo v UŠC Leona Štuklja. Na lokacijo, kjer se je pred 20 leti pravzaprav vse začelo,” še doda.

Organizacija BODIFIT v tej sezoni namreč obeležuje dvajseto obletnico delovanja in prvo mednarodno fitnes konvencijo so organizirali prav na UŠC Leona Štuklja.

3 različne zvrsti za različne okuse

Prvič se bo maraton vadbe izvedel istočasno na 5 različnih lokacijah po Sloveniji: v Mariboru, Celju, Domžalah, Kamniku in Ljubljani.

Ob 18. uri se bo maraton vadbe začel z zvrstjo SHAPE TNZ. Gre za dokaj preprosto, a ciljano in intenzivno osredotočeno na krepitev in aktivacijo spodnjih delov telesa. Noge, zadnjica, trebuh in hrbtenica so osrednji deli, ki jih koncentrirano obremenjujemo, krepimo in izboljšujemo tonus. Vadba je namenjena različnim starostnim skupinam in različnim stopnjam posameznikove kondicijske pripravljenosti, začetnikom in napredne vadeče.

Sledi BURN HIIT, visokointenzivna intervalna vadba, kjer se prestavljajo, preizkušajo meje in sposobnosti posameznika s HIIT in TABATA protokolom. Poudarek je na razvoju vseh motoričnih sposobnosti (moč, vzdržljivost, gibljivost, hitrost, ravnotežje, koordinacija itd.) na maksimalnem individualno prilagojenem nivoju (individualna hitrost izvedbe) obremenitve.

Kot zaključek dogodka pa bo najbolj primeren FUSION PILATES. Je popolna vadba tako za popolne začetnike kot tudi za napredne vadeče. Na preprost, vadečemu prijazen način se različni preventivni pilates pristopi in pilates principi prepletajo in zgradijo ultimativno vadbo za izboljšanje aktivacije jedra telesa, mišičnega tonusa in telesne drže. Vadba je primerna za žensko in izrazito koristna za moško populacijo.

Dogodek je popolnoma brezplačen, potrebna je le predhodna prijava preko spletne strani, s seboj pa potrebuješ zgolj športna oblačila, vodo in brisačo.

 

BODIFIT
Gregor GOMBOC, Jan HECL

Sorodni članki

Back to top button