Tehnologija

Novembrske igrice, ki jih ne smeš zgrešiti

Kaj igramo ta mesec?

Oktober nam je prinesel Red Dead Redemption 2, kaj pa razkriva november? Novosti se nahajajo prav tu!

Za mnoge se je koledarsko leto končalo, ko je na police prijezdil Red Dead Redemption 2. A tudi, če obožujete divji zahod in saloone, boste ob takem razmišljanju ogromno zamudili. Rockstarjeva mojstrovina je vredna igranja, a kljub temu obstajajo igre, ki se lahko kosajo z revolverskimi obračuni.

 

Ride 3 (8. november – PlayStation 4, Xbox One, PC)

Ride oboževalci veste kaj pričakovati, ko izveste, da prihaja novo motociklistično nadaljevanje. Italijanski razvijalci pri Milestonu točno vedo kaj vključiti, da bo igra kar se da zabavna. Novo Ride igro bi najlažje opisali kot realistično, izčrpno in razburljivo izkušnjo, ki vsebuje videz in občutek vožnje pravega motorja.

Razvijalci pa se niso ustavili tu. Vključili so kar 12 novih prog (skupaj jih je sedaj kar 30), 230 motorjev in več unikatnih prilagoditev, kot si jih lahko zamislite. Očitno je njihov cilj, da izdelajo najboljšo motoristično igro tega leta.

Nedavno nazaj smo se pogovarjali z razvijalci, ki so se potrudili, da naredijo kar se da realistično izkušnjo tako pri polaganju ovinkov, kot pri natančnih realističnih progah. Če ste pravi motorist, verjetno komaj čakate, da se podate na dirkališče gardskega jezera ali pa na scenografsko progo Strada Della Forra.

 

Hitman 2 (13. november – PlayStation 4, Xbox One, PC)

Po nekaterih ne preveč bleščečih nadaljevanjih in dvema neuspešnima filmskima adaptacijama, se je je nevarni Agent 47 skril v senco, kjer je čakal na svoj ponovni prihod. Tega je doživel leta 2016, ko je novi izid dosegel standarde, ki so jih postavili začetki skrivnostnega agenta. Io Interactive so v igro vključili številne smrtonosne gibe, ki so gamerje ponovno privedli v življenje pobritega morilca. Po takem uspehu ni čudno, da so se lotili razvijanja nadaljevanja, ki na male ekrane prihaja še ta mesec.

Igra vključuje šest lokacij, številne igralne načine in nove, pametnejše AI-je, ki se vas bodo bali, ko bodo slišali, da ste stopili v čevlje znamenitega Agenta 47. Že poznate svojo prvo nalogo?

 

Spyro Reignited Trilogy (13. november – PlayStation 4, Xbox One)

Imate že dovolj predelav starih iger? Seveda, da ne, še posebej, ko govorimo o 3D oldtimerjih, ki so marsikomu bogatili otroštvo. Leto 2017 je z igro Crash Bandicoot N. Sane Trilogy med žive ponovno privedlo popularnega heroja, medtem ko je leto 2016 na male zaslone vrnilo Ratchet & Clanka. Po takih odmevnih naslovih pa je čas, da med vas ponovno poleti vijolični zmajček Spyro.

Vsi, ki ste igro spoznali na PS1, veste, kolikšno mero zabave pričakovati. Kratka krila malega zmajčka vas bodo ponovno ponesla v barvit svet, ki je znan po »nevarnih« spopadih.

Nekatere predelave so bolj inovativne (Psychonauts), nekatere bolj odštekane (Mario!), a le redke nosijo šarm, ki ga premore Spyro. Šarm pa ni edina stvar, ki jo prinaša prenovljena izdaja. Reignited Trilogy vsebuje posodobljen gameplay, ki bo poskrbel, da bo zmajček hitro otresel prah, ki se je na njegovih krilih nabiral skozi dolga leta.

 

Fallout 76 (14. november – PlayStation 4, Xbox One, PC)

3 leta že na police ni prišla nova Fallout igra in navdušenci serije verjetno že kričite, da je bilo predolgo. Nekaj časa je kazalo, da bo Fallout 76 imel čisto drugačno vsebino kot njegovi predhodniki in do določene mere to drži.

Ena največjih sprememb se nahaja v časovnici. Fallout 76 se nahaja bližje apokalipsi, kot kateri koli predhodnik – to je le 25 let po katastrofi. Največja sprememba pa je bila razkrita na E3, ko je Bethesda potrdila, da se bo celotna igra odvijala na spletu. To je prva igra v seriji, ki bo vsebovala multiplayer in verjetno vas že razganja od radovednosti, kako bo to pravzaprav izgledalo. Boste uspeli preživeti ob ostalih igralcih?

 

Battlefield V (16. november – PlayStation 4, Xbox One, PC)

Neverjetno uspešna streljačina se vrača na male zaslone. Battlefield 1, ki je izšel leta 2016, je prinesel odličen multiplayer pokol in zadovoljivo singel player izkušnjo, ki je bila postavljena v Prvo svetovno vojno, kar je dokaj neobičajno za igre omenjenega žanra. Battlefield V se odvija 20 let kasneje, v Drugi svetovni vojni. A naj vas zaradi tega ne skrbi; to ni le predelava igre Battlefield 1942, temveč čisto samosvoj naslov.

Pri EA DICE so si zadali nalogo, da ne zaidejo na enako pot kot velik del strelskih iger – se pravi, Normandija odpade, zato pa se boste med drugim potepali po Severni Afriki in Norveški, kamor si drznejo zaiti le redki razvijalci. Multiplayer način izgleda boljši kot v Battlefield 1, a pravo presenečenje prinaša single player kampanja. Novi naslov ponovno prinaša »War Storiese«, pri čemer se boste potopili v vlogo 5 vojakov. Le katera igra nudi še kaj podobnega?

 

Warframe (20. november – Nintendo Switch)

Kaj vse se lahko zgodi v 5 letih? Razvijalci so leta 2013 igro izdali brez partnerjev, saj niso našli primernega kandidata, ki bi se z njimi podal na težavno pot. Ko je končno prišel čas razkritja free-to-play igre, so s strani igralcev in kritikov dobili le mlačen odziv. A to jih ni ustavilo! Prisluhnili so mali skupini zvestih oboževalcev in skupaj so igro spravili na nivo, ki si zasluži bučen aplavz.

Igra je do sedaj zabeležila že 38 milijonov igralcev in sedaj počasi tudi prihaja na Switch. Ko se igre enkrat navadite, postane free-to-play-multiplayer co-op streljačina neverjetno zabava. Panic Button je studio, ki je zadolžen za adaptacijo igre in njihova dosedanja dela pravijo, da je igra v varnih rokah. Do sedaj so med drugim uspešno že predelali Wolfenstein II, Rocket League in DOOM. Zdi se, da po petih letih Warframe šele pridobiva pravo obliko.

 

Wreckfest (20. november – PlayStation 4, Xbox One)

Se spominjate Destruction Derbyja? Seveda se! Zabavna smash-em-up igra je prvotno domovala na PS1 in Segi Saturno, kasneje pa je toplo zavetišče našla na N64. Na srečo pa niste edini, ki se spominjate DD-ja. Bugbear razvijalci, ki so krivi za nastanek FlatOuta in FlatOut 2, so odločeni, da v Wreckfest prinesejo zabavno razbijaško dirkalno igro, kjer je ciljna črta sekundarnega pomena in je povzročanje škode v ospredju. Po dolgem obdobju razvoja in kratkem early accesu, boste ponovno lahko sedli za volan zdelanih avtomobilov.

Številni avtomobili, skoraj nešteto prilagoditev in visoki obrati bodo zadovoljili vse tiste, ki raje prinašate kaos, kot pa se svetite na podelitvenem odru. Čas je, da pripnite varnostne pasove!

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGRed Bull (vir)
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button