FotoŠportVideo

Maribor je bil ZZrolano mesto že šestnajstič!

ZZrolano mesto, športno rekreativna prireditev, ki je bila letos šestnajsta, je privabilo veliko število ljubiteljev takšnih in drugačnih koles(ščk). Organizatorji, Univerzitetna športna zveza Maribor (Zdrava zabava) so jih našteli okoli 500, nekoliko manjši številki kot lansko leto pa je vsekakor botrovala vročina.

Zdrava zabava (ZZ) že od leta 2002 pripravlja ZZrolano mesto, ki je v vsem tem času iz prvotno študentskega dogodka prerasel v rekreativni dogodek, namenjen vsem generacijam. Edinstvena priložnost – rolati / rolkati / kolesariti / kotalkati se tam, kjer sicer vozijo avtomobili, privabi zmeraj več udeležencev. “Velik poudarek dajemo na varnost in tudi tokrat je bilo tako, je pa velik izziv ob tolikšnem številu ljudi. Ob tem je nepogrešljiva pomoč tako policistov, ki skrbijo za ustavljanje prometa kot tudi reševalnega vozila ter mariborskih hokejistov Lisjakov,” pravi Klemen Tasič, vodja projekta pri Zdravi zabavi. Dogodek je letos vodil 6 Pack Čukur, parada pa se je točno ob 16. uri podala na 12-kilometersko traso po Mariboru, seveda v zmernem tempu, ki ga prilagodijo najmlajšim.

ZZrolano mesto, Zdrava zabava, Najstarejši udeleženec, Maribor, rolanje, kolesarjenje,

Najstarejši udeleženec star kar 76

Organizatorji vsako leto nagradijo tako najmlajšega kot najstarejšega udeleženca. Presenetil je najstarejši udeleženec – gospod pri 76 letih, ki je traso premagal s kolesom, vendar kljub temu – vse pohvale. Najmlajši se je nanjo podal kar s poganjalcem, 4 pomladi šteje. Organizatorji so nagradil oba.

500 udeležencem se je ZZrolalo.

Lokacija prireditve je bila enaka kot lansko leto – start in cilj parade na Trgu svobode v Mariboru. Organizatorji so zbirali prijave od 14. ure naprej, medtem pa je do starta potekala animacija za otroke na rolerjih pod okriljem Gibalnice Hop hop, maskot Plinka in Strele iz Energije plus ter Hokejskega kluba Lisjaki.

 

 Zdrava Zabava
 Tomislav PETROVIĆ
ikona snemalec Miha HORVAT

Sorodni članki

Back to top button