Življenjski slog

Mladi kajakaš Žiga Lin Hočevar dobil nagrado za fair play

Mladi kajakaš Žiga Lin Hočevar je danes v Tacnu prejel nagrado za fair play Olimpijskega komiteja Slovenije. Trinajstletnemu športniku je nagrado podelil Miroslav Cerar, predsednik Slovenske olimpijske akademije in s 30 medaljami na velikih tekmovanjih najuspešnejši slovenski športnik.

Hočevar je 13. septembra na državnem prvenstvu v Tacnu v svoji kategoriji zmagal. Po ogledu videoposnetka je videl, da mu sodniki niso prisodili dveh kazenskih sekund pribitka zaradi dotika vratc.

Ta pribitek bi ga potisnili na drugo mesto. Naslednji dan je medaljo odnesel na pošto in jo poslal svojemu prijatelju Ateju Zobcu Urbančiču, ki je uradno na tekmi zasedel drugo mesto. Na Instagramu pa je ob fotografiji zapisal: “Ta je tvoja, na tej tekmi si bil boljši.”

Hočevarja je za nagrado predlagala Kajakaška zveza Slovenije.

Ob podelitvi priznanja so v Tacnu izpostavili tudi pomen gibanja in upoštevanja vrednot v športu ter predstavili tudi tri generacije izrednih športnikov kajakašev družine Hočevar, Toneta, Simona ter mlade generacije Eve Aline, olimpijske kandidatke, ter Žigo Lina, prejemnika fair play priznanja.

 

 STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button