Zabava

Na poti med krošnjami na Rogli odprli adrenalinski tobogan

Pot med krošnjami, lansko jesen odprta turistična atrakcija na Rogli, je dobila še 60 metrov dolg vijugast tobogan, po katerem se je mogoče spustiti z vrha stolpa. Vrednost naložbe je 120.000 evrov, so sporočili iz družbe Pot med krošnjami Pohorje.

Tobogan poteka z zgornje ploščadi razglednega stolpa na višini 1483 metrov, dolžina cevi je 62 metrov. Gradnja tobogana je potekala marca letos.

Kot je v sporočilu za javnost zapisal direktor družbe Pot med krošnjami Jurij Gulič, gre za primer adrenalinskega in obenem poučnega doživetja. Tobogan z najvišjo lego nad 1500 metrov nadmorske višine obiskovalce s stolpa popelje od vrha dreves skoraj do njihovih korenin. Zaradi varnosti so možnost spusta omejili le na osebe, višje od 120 centimetrov.

V družbi so tudi poudarili, da so medtem obstoječe poučne in adrenalinske postaje Poti med krošnjami na voljo vsem. Spomnili so tudi na dejstvo, da je celotna pot brez ovir. Zato je dostopna tudi osebam na invalidskih vozičkih ali mlajšim otrokom v otroških vozičkih.

Pot med krošnjami se nahaja na nadmorski višini 1517 metrov med gozdovi na vrhu Rogle. Dober kilometer dolga lesena pot je postavljena med 20 in 37 metri nad tlemi. Obiskovalce pa vodi skozi raznolik pohorski gozd, mimo adrenalinskih presenečenj in poučnih zanimivosti. Ponaša se tudi s 37 metrov visokim razglednim stolpom.

Inovativen primer doživljajske ponudbe, ki ga predstavlja ta prva pohodna lesena konstrukcijo pri nas, je na Rogli postavil nemški investitor Erlebnis Akademie preko svoje češke družbe Zažitkova Akademie. Največji evropski upravljalec naravnih parkov, ki zaposluje 100 ljudi, je vanj vložil 4,5 milijona evrov. Gre pa za njihov že deveti tovrstni objekt v Evropi.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button