Kulsko

Naj poka od veselja, ne od petard!

Petarde? Ne, hvala!

Uporaba pirotehničnih sredstev je še vedno najbolj razširjena med božično-novoletnimi prazniki. Kljub znanim škodljivim posledicam za ljudi, živali in okolje, pa smo žal še vedno priča novim poškodbam in glasnemu pokanju.

Nepremišljena in neprevidna uporaba pirotehničnih izdelkov lahko povzroči hude telesne poškodbe (opekline, raztrganine rok, poškodbe oči in drugo), ki nas lahko zaznamujejo za vse življenje in so še vedno najpogostejše ravno med mladimi.

Uporaba petard in drugih pirotehničnih sredstev pa ni nevarna le ljudem in okolju, temveč se pokov bojijo tudi živali, ki jim december prav zaradi uporabe pirotehnike predstavlja izjemno stresen čas v letu. Zato je TAM-TAM že šesto leto zapored pobudnik družbeno-odgovorne plakatne akcije »Petarde? Ne, hvala!«, ki so jo tokrat zasnovali z agencijo Luna TWBA.

»Zakaj povzročaš bolečino?« je le eno izmed vprašanj, ki bodo do začetka januarja 2019 širom Slovenije, nagovarjala mlade in drugo širšo javnost z mestnih plakatov.

Tokrat reci: »Petarde? Ne, hvala!« In se pridruži akciji s katero lahko pripomoreš k širjenju problematike in k lepšim praznikom za vse!

 

Uporaba pirotehničnih sredstev živalim povzroča velik stres.

This slideshow requires JavaScript.

 

https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/pisec.JPG?w=780mlad.si
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780LUNA \TBWA
https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGPICI & PERO

Sorodni članki

Back to top button