Šport

Največje ekipno kolesarjenje v Sloveniji – prijave le še danes!

Po trinajstih zelo uspešnih izvedbah in navdušenju udeležencev nad prireditvijo AJM team time ride, bomo letos doživeli novo atraktivno nadaljevanje. To nedeljo, 28. maja 2023 prihaja že 14. AJM team time ride - največjo in najbolj zabavna ekipna kolesarska prireditev v Sloveniji.

Največje in najbolj zabavno ekipno kolesarjenje v Sloveniji je res nekaj posebnega, saj se 2, 3 ali 4-članske ekipe kolesarjev »trudijo« najbolj približati povprečnemu času vseh ekip. Kolesarska prireditev AJM team time ride nima značaja kolesarske dirke, čeprav se vsaki ekipi meri čas kolesarjenja. Ekipa, ki se bo najbolj približala povprečnemu času vseh ekip, bo velika zmagovalka. Vse do prihoda zadnje ekipe v cilj je negotovo, katera je zmagovalna ekipa. Povsem nesmiselno je torej divjanje po predpisani trasi, a tudi pretirano zavlačevanje ne prinaša uspeha.

Brez divjanja in z veliko užitkov pa lahko ekipe prikolesarijo do fantastičnih nagrad:

 • Zmaga: 10-dnevni najem avtodoma Adria za zmagovalno ekipo
 • 2. mesto: stroj Husqvarna za vsakega člana ekipe
 • 3. mesto: tedenske počitnice v Campingu Kozarica za celo ekipo
 • in druge lepe nagrade v žrebanju med vsemi udeleženci: vikend paketi, kolesarske čelade …

Danes, 23. maja je zadnji dan za prijavo ekip. Prijavljenih je že preko 150 ekip iz vseh koncev Slovenije.

25 km dolgo traso, ki so jo organizatorji začrtali v hribih v neposredni bližini Maribora – od Kamnice preko Kobanskih gričev vse do Gaja in Sv. Urbana, je izjemno barvita in zanimiva ter bo tudi letos med vinograde in gozdove zagotovo privabila množico kolesarjev iz vse Slovenije. Nadejajo se udeležbe preko 200 ekip z vseh koncev Slovenije.

Množično rekreativno kolesarjenje je namenjeno vsem generacijam, najmlajšim, starejšim, družinam … Kolesari se z gorskimi ali treking kolesi.

V čudovitem okolju, vstran od mestnega prometa želijo organizatorji podreti nekaj organizacijskih rekordov. Pripravljajo namreč kar nekaj presenečenj za vse udeležence.

Program prireditve

V nedeljo, 28. maja, se bodo ekipe podale po 25 kilometrov dolgi trasi od Kamnice – Mediča – Loga – Gaja – Urbana – Mediča, pa nazaj do Kamnice.

 • 8.00 – 9.30: štart kolesarskega trima  
 • 8.00 – 13.30: čas za uspešno opravljen trim (žigi petih kontrolnih točk)
 • 11.00 – 13.30: prihodi v cilj, druženje kolesarjev
 • 13.30 – 14.00: razglasitev povprečnega časa vseh ekip in podelitev nagrad ekipam

Vsi prijavljeni prejmejo toplo malico na cilju, oskrbo z energetskimi napitki in vodo, presenečenja na trasi, nezgodno zavarovanje ….

Posebne nagrade bodo prejeli tudi:

 • najmlajša štiričlanska družina (oče, mama + vsaj 2 otroka – vsak mora samostojno prekolesariti traso)m
 • najstarejša oz. najstarejši udeleženec,
 • zakonski par z največjo razliko v teži

… ki uspešno prekolesari začrtano traso.

Cilj projekta je, da se kolesarskim navdušencem v Sloveniji ponudi drugačna in izjemno atraktivna prireditev za vse generacije in da se v njih prebudi ekipni duh prijateljstva. V idiličnem naravnem okolju, sredi vinogradov in gozdov ter s kolesarskimi prijatelji se obeta izjemno zanimivo kolesarjenje.

Vse informacije in prijave so dostopne na spletni strani Time ride.

Mediaevent
Mediaevent

Sorodni članki

Back to top button