Priložnosti

Ne zakockaj svoje prihodnosti, ampak raje sodeluj na natečaju

V okviru projekta "Ne zakockaj svoje prihodnosti" in programa brezplačne pomoči mladim s težavami, ki so posledica iger na srečo, te spletni portal www.mladihazarder.si in Zavod Etnika vabita, da se prijaviš na nagradni natečaj za najboljši video, literarni prispevek ali fotografijo.

Zavod Etnika in spletni portal www.mladihazarder.si vabita, da sodeluješ na natečaju. V sklopu projekta “Ne zakockaj svoje prihodnosti” in programa brezplačne pomoči mladim s težavami lahko tekmuješ za najboljši video, literarni prispevek ali fotografijo na temo igre na srečo in neagitvnih posledic hazardiranja.

Namen natečaja je povečati ozaveščenost mladih o tveganjih, ki jih prinaša igranje na srečo in o možnih negativnih posledicah, ko igranje uide izpod nadzora. Z natečajem želijo aktivirati mlade, ki gojijo ljubezen do umetnosti in jim ponuditi priložnost, da s kreativnim avtorskim prispevkom pripomorejo k boljšemu ozaveščanju mladih in celotne slovenske javnosti o tej problematiki.

Sodeluješ lahko v različnih kategorijah

Video
Čeprav so za mladoletnike igre na srečo prepovedane, mladi nekatere lažje dostopne igre kljub temu igrajo. Predvsem to velja za športne stave, saj je ponekod stavne listke možno vplačevati brez preverjanja starosti. Scenarij je lahko čista fikcija, lahko pa se odločiš tudi za kratek dokumentarec itd.

Dolžina filma ne sme presegati dveh (2) minut. Ustvariš lahko videospot, dokumentarec, igrani, animirani film … Izbira je tvoja. Film se lahko posname z vsemi razpoložljivimi napravami, s katerimi je dandanes moč snemati video. Visoka tehnična kakovost filmov je seveda dobrodošla, vendar pa bodo v pri ocenjevanju vaših izdelkov najvišje ocene dobile predvsem najboljše ideje. Video posnetke pošlji preko platform Wetransfer, Wesendit, preko Dropboxa ali s pomočjo drugih platform za pošiljanje datotek večjega formata.

Literarni prispevek: zgodba ali pesem
Na natečaj se lahko prijaviš tudi z zgodbo ali pesmijo. Najboljši rezultat bo dal pristop, pri katerem avtor ne bo iskal resnične zgodbe, ampak bo sestavil pesem ali zgodbo, ki je plod domišljije oz. čista fikcija.

Fotografija:
Skušajte biti čimbolj izvirni in poučni. Lahko ste tudi duhoviti, toliko bolje! Razmišljajte o tem in razvijajte idejo.

V vsaki kategoriji bodo podelili po eno praktično nagrado. Dobil jo bo izdelek, ki ga bo med vsemi prispelimi avtorskimi deli v njegovi kategoriji komisija ocenila kot najboljšega.

  • Nagrada za najboljši video: JBL CHARGE 4 prenosni zvočnik;
  • nagrada za najboljši literarni prispevek: knjiga prejemnika Nobelove nagrade za literaturo po lastnem izboru;
  • nagrada za naj fotografijo: pomnilniška kartica ali USB ključek 32 GB.

Prijaviš se lahko, če si star med 15 in 29 let. Rok za pošiljanje datotek je 15. december 2021. Ob prijavi moraš poslati še spremni e-mail na naslov: zavod.etnika@gmail.com. V njem navedi svoje osnovne kontaktne podatke (ime in priimek, kraj bivanja, email naslov) ter s katerim avtorskim delom sodeluješ na natečaju. V primeru pošiljanja fotografije, zgodbe ali pesmi bo dovolj, če svojo prijavo in izdelek pošlješ le po e-pošti.

Predstavitev avtorskih izdelkov in razglasitev nagrajencev bo objavljena v nekaj dneh po končanem nagradnem natečaju, objavili jo bomo na portalu za iskanje anonimne in brezplačne pomoči Mladi hazarder.

Mlad.si
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button