Zdravje

Obrazne maske s spermo: saj ni res, pa je!

Vsi želimo izgledati mladi in ohraniti svoj mladostni videz. Najnovejša rešitev se ponuja v obliki obrazne maske z moško spermo. Tovrsten tretma predlaga kozmetičarka, ki skrbi za lepoto več filmskih zvezd Hollywooda. Kako sperma vpliva na zdravje in videz naše kože?

Čeprav vsi vemo, da je mladost minljiva, jo vztrajno lovimo in se je oklepamo. Na področju ohranjanja napete in čiste kože se nam ponuja nova rešitev. Kozmetičarka Chelsee Lewis priporoča obrazne maske s spermo. Lewisova je v preteklosti že opravljala storitve za zvezdnike hollywoodskega formata kot sta Gwyneth Paltrow in Stella McCartney.

Če se za tovrstne tretmaje odločajo tudi znani obrazi, pa ni znano. Kozmetičarka trdi, da se njenim strankam sperma kot glavna sestavina obrazne maske ne zdi nič spornega.

Sperma prinaša stalni sijaj kože

To naj bi bila ena izmed tehnik, ki omogočajo boljšo cirkulacijo krvi in povečane zaloge kisika v obraznem tkivu. Sperma naj bi bila zaslužna tudi za zdrav in stalni sijaj kože. Bogata je namreč s takoimenovanim sperminom. Spermin, ena izmed komponent sperme, je naravni antioksidant. Pomaga pri glajenju kože, odstranjevanju kožnih madežev in aken ter daje videz bolj zdrave kože.

mladost, sperma, koža, obrazna maska, Chelsee Lewis, spermin, čiščenje obraza, skrb za kožo, kokosovo olje
Spermiji imajo običajno drugačno nalogo.

Tukaj nastopi trenutek, ko se je potrebno vprašati, če nekaj moramo storiti zgolj zato, ker to lahko storimo. Če si bolj divje narave, pa je vse, kar potrebuješ donator in nekaj nasvetov. Vse v imenu znanosti seveda. Prakticiranja tovrstnih praks, kjer bi uporabljali obrazne maske s spermo v lepotnih salonih, pri nas še ne zasledimo.

Kako za kožo poskrbeti na drugačen način?

Če si želiš bolj tradicionalnih nasvetov za lepšo in bolj zdravo kožo, lahko poskusiš naslednje tehnike. Tako lahko vsak dan začneš s skrbjo za svoje telo.

S pomočjo kokosovega olja lahko blagodejno vplivaš na stanje kože, hkrati pa poskrbiš za svoje zobe. Vsako jutro (na prazen želodec) v ustih grgraj čajno žličko kokosovega olja. To počni nekje med 15 in 20 minut. Z rednimi ponovitvami se bodo okrepile tvoje obrazne mišice, kar bo vodilo do čvrstejše kože. Hkrati bodo tvoji zobje svetlejši in močnejši. Kokosovo olje pa je dobro tudi za uporabo pri kožnih nečistočah.

mladost, sperma, koža, obrazna maska, Chelsee Lewis, spermin, čiščenje obraza, skrb za kožo, kokosovo olje
Koži pomagaj ohranjati mladosten videz.

Za bolj napeto in čvrsto kožo si lahko pomagaš tudi z uporabo ledenih kock. Dodaj jih posodi z mrzlo vodo. Ko led vodo dodatno ohladi, z njo večkrat na hitro splakni obraz. To ponovi okoli 15-krat. Ko boš na obraz kasneje nanesla ličila, boš opazila, kako napeta je tvoja koža.

 

DOSTOP.si / SV
 Pexels, Pixabay

Sorodni članki

Back to top button