Življenjski slog

Po jutru se dan pozna! 5 nasvetov za boljši korak v nov dan

To, kar zaznamuje naša jutra, se odraža v celotnem dnevu. Kako čim bolj sveži in kreativno naravnani zakorakati v nov dan? Kaj je prepovedano in kaj priporočljivo? Preveri spodnjih pet nasvetov in vstopi v nov dan kot prerojen.

5 nasvetov za boljši korak v nov dan.

Ko budilka zazvoni, vstani

Si tudi ti eden tistih, ki mu zjutraj v spalnici glasno odmeva zvok budilke? Tisti, ki gumb za ponovno bujenje nenehno pritiska? Resnično ne potrebuješ tistih 5 ali 10 minut več spanja. Izogni se iskanju budilke oziroma pametnega telefona in pritiskanju gumba za ponovno bujenje. Vsakič, ko se zbudiš ob budilki, je to šok za naše telo, v kolikor pa budilko nenehno prestavljaš z gumbom za bujenje, ustvariš še več takšnih šokov.

Zbistri si misli

Umiri se in si daj nekaj prostora, da zadihaš. Še preden posežeš po svojem obleganem urniku, si razbistri misli in nekaj minut posveti meditaciji. Postavi sebe pred vse, tvoje jasne misli so osnova za dobro in uspešno delo.

Začni s svojim ritualom

Za nekatere je zjutraj nepogrešljiva kava, za druge zeleni čaj, za tretje pa raztezanje. Nahrani svoje telo, na kakršen koli način že – ali s skodelico mamljive kave, z zajtrkom ali pa s telovadbo. Čez dan ti bo telo še kako hvaležno.

Pij vodo

Jutro naj se začne s kozarcem mlačne ali tople vode – za osvežitev po dolgem spancu. Vanj lahko stisneš pol limone, ki pomaga pri prebavi, lajša dihalne težave ter izboljša krvni obtok in spodbuja zdravo živčevje.

Osredotoči se na dnevne cilje

Določi, kaj boš opravil še danes. Čeprav se morda zdi postavljanje dnevnih ciljev povsem nepotrebno in nesmiselno, pa je to dober način, kako začeti uspešen dan. Opravljanje nalog nam bo dalo nov zagon, v tistih dneh, ko bomo brez energije, pa nam bodo seznami opravljenih del iz preteklih dni dali motivacijo.

Po jutru se dan pozna, zato ga začni z dobrimi navadami.

 

 Mladi podjetnik (vir)
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button