Življenjski slog

Študentska dobrodelna akcija: brezdomcem podari kapo in nogavice

Študentke psihologije so organizirale dobrodelno akcijo za mariborske brezdomce. Če jim želiš pomagati, lahko na navedene naslove pošlješ ali prineseš kapo in nogavice. Da bodo prišli v prave roke, bodo poskrbele študentke in Center za socialno delo Maribor.

Prihajajoči zimski čas ima za večino lepe asociacije na praznike. Res je, da bodo ti zaradi okoliščin morda letos težji kot običajno. Toda obstaja mnogo ljudi, za katere je to obdobje vedno zahtevno, saj se morajo soočati z neizpodbitnim mrazom. Brezdomci so v zimskem času izpostavljeni mnogo večjim stiskam, navsezadnje pa ni “korona kriza” prizanesla niti njim.

Dobrodelna akcija: Naj bo letošnjo zimo vsem toplo

Želiš storiti nekaj lepega za brezdomce? Na naslove, navedene na Facebook dogodku, lahko prineseš ali pošlješ paket kape in nogavic. Študentke naprošajo, da se naj kape in nogavice pošljejo skupaj, v enem paketu. Le tako bodo lahko zagotovile, da bodo vsi dobili tako par nogavic kot kapo. Študentke podiplomskega študija psihologije bodo pakete najprej dale v karanteno in jim dodale voščila z lepimi mislimi. Pripravljene pakete bodo posredovale Centru za socialno delo Maribor. S pomočjo centra bodo darila dosegla Zavetišče za brezdomce Maribor in Socialno kuhinjo Maribor.

naj bo letošnjo zimo vsem toplo, študenti psihologije, podiplomski študij psihologije, zavetišče za brezdomce maribor, študentke podiplomskega študija psihologije, brezdomci, stiska, brezdomne osebe, nogavice, kape, kapa, paket, mraz, center za socialno delo maribor, socialna kuhinja maribor, topla oblačila, praznični čas, božični čas, korona kriza,
Zima je za tiste brez doma težka.

S pošiljanjem enega paketa lahko za več zim ogreješ osebo v stiski

“Opažamo, da je v trenutnih razmerah veliko posameznikov v stiski. Zato menimo, da bi bilo potrebno več pozornosti posvetiti krepitvi duševnega zdravja med ljudmi. Upamo, da bo naš projekt en majhen korak v pravo smer. Z zbranimi toplimi oblačili želimo v božičnem času obdariti tiste, na katere se velikokrat pozabi in ki so pozimi izpostavljeni še večjim stiskam. V prazničnem času se brezdomne osebe počutijo še posebej osamljeno. Zato jim želimo pokazati, da je ljudem mar zanje in jih podpirajo,” pravi o akciji Eva Ivankov, ena izmed študentk, ki so dobrodelno akcijo organizirale.

Študentke želijo torej z dobrodelno akcijo opomniti na ranljivo socialno skupino. Prav tako želijo opozoriti na institucije, ki se ukvarjajo z reintegracijo brezdomcev v družbo. Upajo, da bo dobrodelna akcija spodbudila posameznike, da bodo večkrat sodelovali v podobnih projektih ali pa se morda odločili kako drugače pomagati tistim, ki to potrebujejo.

Pakete je potrebno poslati oz. prinesti do 30. novembra.

Kot rečeno, gredo paketi najprej v karanteno. Zato se kape in rokavice prejemalo le do konca novembra. Le tako bodo paketi prišli v prave roke še pred začetkom zime. Če imaš dodatna vprašanja, jim lahko pišeš na projekt.pomoc.brezdomcem@gmail.com.

 

Mojca KUPČIČ
Pexels, Unsplash, Facebook

Mojca Kupčič

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button