Kultura

Od 10. do 16. oktobra te medse vabi že 4. ZIZ festival

Kulturno umetniško društvo ZIZ vabi na četrti ZIZ festival, ko bodo v enem tednu, in sicer od 10. do 16. oktobra 2022, na različnih prizoriščih na ogled gledališke predstave mariborske alternativne scene. Partner dogodka je tudi MKC Maribor.

4. ZIZ festival letos predstavlja avtorski projekt Vita Weisa, produkciji mariborskih skupin ŠtudenTeatra, artivistični projekt, ki kombinira igro in video, improvizacijsko predstavo, avtorsko predstavo z razmislekom o medijih in »spomenik« odporniškemu gibanju v Mariboru.

Spremljevalni program tvorijo edinstveni punk performans Kresničke. Seveda ne gre brez tradicionalnega fotografiranja prsi za ZIZ koledar 2023, after Gale ZIZ zabave s poptrsh in post-festivalskega nedeljskega druženja.

Najboljše alter gledališke predstave bodo s prestižnimi ZIZ nagradami nagrajene na Gala podelitvi ZIZ nagrad. Ta bo potekala v soboto, 15. oktobra, ob 20.00 v Sodnem stolpu. Podelili bodo tudi ZIZ prstan, nagrado za pomemben prispevek k oblikovanju  alternativne uprizoritvene scene v Mariboru.

Podrobnejši program lahko najdeš na Facebook dogodku, spletni strani, na Instagram ali Facebook stran društva ZIZ.

Kulturno umetniško društvo ZIZ prireja Gala podelitev ZIZ nagrad in ZIZ festival – Dneve mariborske alternativne gledališke produkcije z namenom preizpraševanja pozicije alternativne gledališke produkcije v Mestni občini Maribor. Ta se za redno in raznoliko produkcijo, s katero bi aktivno doprinesla tako h kulturnemu dogajanju v Mariboru kot k izobraževanju gledališke publike, bori kljub omejenim produkcijskim zmožnostim in pomanjkanju primernih uprizoritvenih prostorov.

MKC Maribor
MKC Maribor

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button