GlasbaNovice

Odličen nabor reperjev Wudisban “razpalil” soboto na Štuku

Kogar vsaj približno zanima glasbena umetnost rapa, zagotovo pozna založbo Wudisban. Najbolj prepoznaven izmed druščine je Emkej, ki jo je tudi ustvaril, na Štukovem odru pa se mu je tokrat pridružila še šesterica glasbenikov, ki so del te glasbene skupnosti.

Štuk so na preteklo zimsko soboto zaobjeli zvoki hip-hopa. Legendarno mariborsko prireditveno prizorišče in zbirališče ljubiteljev glasbe so obiskali glasbeniki dobro poznane založbe Wudisban. Nastopili so Emkej, Leopold I., Mrigo, Žena, Arne, Slick in Amo – vsak v svojem značilnem slogu in vsi združeni v idejo Wudisbana.

Ob tem nam je capo di banda, reperska starešina in ustanovitelj Wudisbana, Emkej (Marko Kocjan), povedal, da gre za založbo oz. zavod, ki se ukvarja s promocijo glasbe in podpira dobre reperje iz Slovenije. Wudisban sestavlja devet članov, producenti, reperji, nastal pa je z namenom združitve. Zato, ker so skupaj močnejši in prepričani, da lahko s skupnimi močmi dosežejo več kot sicer.

Leopold I., Wudisban, koncert, Štuk
Polno Štukovo dvorano je med drugim segreval tudi Leopold I.

“Hvala hip-hop, da ostajam tip-top v glavi …”

Za koncert na Štuku so se odločili, da nastopijo mešano – nastopajoči so odrepali vsak po en komad. Večer je z DJ-janjem začel Mrigo, po tem pa je hvalospev hip-hopu in slovenskim ustvarjalcem odprl Emkej. Sledila je vrsta hitov, od Klasičnega paca, Desetke, Edino, Veš kaj bi ti mogo, Kinderšpil pa tudi nekaj novih komadov… Da je bilo bolj zanimivo, so reperji svoje medsebojno sodelovanje pokazali tudi s tem, da so na oder večkrat stopili skupaj.

Arne, Žena, Wudisban, koncert, Štuk
O tem, koliko jima pomeni sodelovanje pri Wudisbanu, sta nam pred koncertom povedala tudi Žena in Arne.

Za organizacijo poskrbel KURS

Za hip-hop poslastico so se obiskovalci lahko zahvalili Klubu študentov Ruš, Selnice in Lovrenca (KURS). Vodja projekta Luka Škof nam je povedal, da so tovrstne dogodke začeli organizirati z razlogom, ker jim je hip-hop glasba pri srcu. Prav tako tudi, ker so v v sklopu Mladinskega festivala KURSfest lani že dobili obilo pozitivnih odzivov na hip-hop večer. In kaj so s tem naredili? Ponovno so se povezali z Emkejem, ki jim je dogodek pomagal organizirati, in poskrbeli za nepozaben sobotni večer.

Sara VOCOVNIK
Lara KOCBEK
ikona snemalec Nejc VEHOVEC

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button