Priložnosti

Odprt je natečaj Mladi kreativci 2023: za mlade, ki obvladate kreativo

Tekmovanje mladih kreativcev je neprecenljiva priložnost, da se domači kreativni talenti pokažejo na nacionalni in svetovni ravni, saj zmagovalca čaka udeležba na največjem mednarodnem festivalu kreativnosti Cannes Lions, kjer bosta svoje moči pomerila z vrstniki s celega sveta.

Tekmovanje bo tudi letos izpeljano po vzoru tekmovanja »Young Lions Competition«, saj bodo tekmovalci za celoten potek ustvarjanja rešitev imeli zgolj 24 ur časa. Tekmovanje Mladi kreativci bo priložnost, da s konceptom odgovorijo na razpisani brif partnerja.

Najboljši pari, ki se bodo uvrstili v ožji izbor, bodo pred žirijo in ostalimi tekmovalci predstavili svoje rešitve, najboljši trije pari pa bodo dobili možnost 10 minutnega nastopa, na letošnjo rdečo nit »Kreativnost je brezčasna«, na 32. SOF-a.

Kakšna je nagrada?

Slovenska oglaševalska zbornica (SOZ), bo kot naročnik in izvajalec tekmovanja skupaj s partnerjem, podjetjem Zavarovalnica Triglav d.d., zmagovalnemu paru omogočila udeležbo na mednarodnem kreativnem festivalu Cannes, v tekmi mladih poimenovani Young Lions Competition – v skupini digital, ter zagotovila žepnino v višini 1.000 EUR (vsak bo prejel po 500 EUR).

Poleg glavne nagrade, ki jo prejmeta zmagovalca natečaja, pa se nagrade, polne kotizacije za letošnji SOF 2023 in SOF v letu 2024 , podelijo drugo in tretje uvrščenemu paru.

Vsi uvrščeni v ožji izbor pa prejmejo polne kotizacije za tekoči SOF 2023.

Kdo se lahko prijavi?

  • Vsak član mora biti star do največ 30 let (rojen 15. junija 1993 ali kasneje).
  • Prijava na tekmovanje je odprta za vse mlade kreativce, ki sodelujejo ali so sodelovali s katero od komunikacijskih agencij oziroma poznajo proces ustvarjanja kreativnih konceptov.
  • Vsak tekmovalec se lahko prijavi le v enem paru.
  • Od tekmovalcev se zahteva aktivno znanje angleškega jezika in obvladovanje ustrezne programske opreme za pripravo rešitev.

Kako potekajo prijave?

Prijave za vse zainteresirane pare mladih kreativcev, ki izpolnjujejo pogoje, so odprte od 25. januarja 2023 do 24. februarja 2023 oziroma do zapolnitve omejenega števila mest.

V tekmovanju lahko sodeluje največ 30 parov. Prijave sprejemajo na elektronski naslov dela@sof.si. Poleg pripisa osebnih podatkov je treba priložiti tudi fotokopijo osebnega dokumenta ali drugo dokazilo o starosti tekmovalcev. Prosijo tudi, da izpolnite in priložite obrazec o Privolitvi zbiranja osebnih podatkov, ki temelji na Izjavi o zasebnosti. Vsak prijavljeni par bo prejel uradno potrdilo za udeležbo na tekmovanju.

Udeležba na tekmovanju Mladi kreativci znaša 50 EUR + DDV na par. Za vse prijavljene in potrjene tekmovalce pa velja posebna cena prijavnine na festival, ki znaša 110 EUR + DDV na osebo. Prijavnina za mlade kreativce na festival vključuje obisk vseh predavanj, razstav in družabnih dogodkov v okviru 32. SOF-a.

Kako bodo potekale predstavitve rešitev?

Pari bodo morali v 24 urah v spletni sistem https://engine.sof.si/ oddati enostranski .pdf dokument s pojasnitvijo kreativnega vpogleda in predstavitvijo kreativne rešitve. Natančno razlago zahtevane strukture predstavitve bodo prejeli na lokaciji ob seznanitvi z nalogo.

Pari, ki jih bo žirija nominirala v ožji izbor, bodo morali opraviti še predstavitev pred žirijo in obiskovalci, za katero bodo imeli na voljo največ 5 minut. Za predstavitev pred žirijo lahko pari pripravijo tudi večstranski .pdf dokument, ki ga oddajo na elektronski naslov dela@sof.si, vsaj 30 minut pred začetkom predstavitev.

Žirija bo po zaključenih predstavitvah izbrala zmagovalca natečaja za izbor Mladih kreativcev 2023.

Časovnica tekmovanja natečaja Mladi kreativci

  • Prijave so odprte do 24. februarja 2023 oziroma do zapolnitve mest.
  • 1. marca poteka online srečanje tekmovalcev z žirijo in seznanitev z nalogo / brifom s strani Zavarovalnice Triglav.
  • 2. marca bo žirija izbrala najprej finaliste, ki se bodo predstavili žiriji in nato še top 3 pare ter razglasila najboljšega.
  • Trije najboljši pari bodo imeli priložnost otvoriti 32. SOF, vsak s po 10 minutami časa v stilu TED talka.
  • 15. junija 2023 bo najboljši par nagrajen na SOF-ovi Zlati noči.

Podrobnejšo časovnico tekmovanja, člane žirije in pravila sodelovanja lahko najdeš tukaj.

SOF
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button