Prehrana

Okusi Slovenije predstavljeni na novem spletnem portalu

Ta teden je zaživel spletni portal Taste Slovenia, kar v prevodu pomeni Okusi Slovenijo. Slovenska turistična organizacija (STO) na njem predstavlja Slovenijo kot trajnostno gastronomsko destinacijo s prepoznavno, visokokakovostno, avtentično kulinarično ponudbo.

“Gastronomija je eden ključnih produktov slovenskega turizma, s katerim smo uspeli v preteklih letih pridobiti izredno pozornost globalnih medijev in naziv Evropska gastronomska regija,” je na novinarski konferenci na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo v torek poudarila direktorica STO Maja Pak.

Spletni portal www.tasteslovenia.si je po njenih besedah pomemben korak pri promociji gastronomske ponudbe Slovenije. Vsebine na njem so obiskovalcem na voljo v slovenskem in angleškem jeziku.

“Na portalu je predstavljena bogata gastronomska tradicija Slovenije, ustvarjanja najboljših slovenskih kuharskih mojstrov, izpostavljena so gastronomska doživetja, dogodki, posebne zgodbe kuharskih mojstrov in pridelovalcev, restavracije ter znak Green&Safe,” je poudarila Pakova. Omenjeni znak odraža spoštovanje visokih varnostnih standardov v slovenskem turizmu po epidemiji novega koronavirusa.

Pri portalu pomagal tudi Marko Pavčnik

Vzpostavitev novega portala je pozdravil tudi kuharski mojster restavracije Pavus Grad Laško in član mednarodnega združenja JRE Marko Pavčnik. Tudi on je sodeloval pri pripravi portala. “Gastronomija je pomemben del turistične izkušnje in marsikomu tudi razlog za potovanje. Zato se mi zdi ključno, da je vključena tudi v promocijo oz. dodatno izpostavljena,” so njegove besede povzeli na STO.

Pri pripravi portala so se trudili upoštevati več vodnikov in lestvic, od katerih ima vsak svoje prednosti in pomanjkljivosti. “S portalom, ki združuje vse to, se te meje različnih kriterijev nekako uravnovesijo in se tako poskuša v največji meri izogniti napakam in dejansko poudariti tiste, ki resnično dobro delajo in soustvarjajo gastronomsko podobo Slovenije,” je pojasnil Pavčnik.

Prihajajo Michelinove zvezdice

Slovenska kulinarika je sicer pred še enim pomembnim mejnikom. Prihodnji teden bodo namreč na slovenskem kulinaričnem nebu zasijale prve Michelinove zvezdice. “Gre za prelomni dogodek slovenske gastronomije, ki smo ga čakali vrsto let,” je poudarila Pakova.

Prihod Michelinovega vodnika je po njenih besedah uspeh slovenske gastronomije in priznanje vrhunski kakovosti, kreativnosti ter usmerjenosti v trajnost. “Pomeni pa tudi priložnost za nagovarjanje najbolj zahtevnih gastronomskih gostov,” je spomnila Pakova. Razglasitev prvih prejemnikov Michelinovih zvezdic pri nas se bo zgodila prihodnji torek.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button