Restavracije s hitro prehrano: čemu se moraš izogibati?
Vsi poznamo tisti občutek, ko si po prekrokani noči, ali pa zgolj na lenoben in deževen dan zaželimo 'nekaj mastnega'. Najlažje je sesti v avto in se zapeljati do prve restavracije s hitro prehrano.
Vendar pozor! Hitra prehrana je resda pregreha skoraj vsakega izmed nas, vendar ne pozabi, da grešiti ne moremo kar vsak dan. Pazi torej, da si pregreho privoščiš le vsake toliko, mi pa ti ponudimo še seznam stvari, ki se jim po nasvetu kuharjev v restavracijah s hitro prehrano moraš nujno izogibati.
Super velikost
Le zato, ker lahko več hrane dobimo za manj denarja, še ne pomeni, da moramo na vsak način naročiti največjo porcijo na meniju. Delavci v restavracijah s hitro prehrano namreč pravijo, da nobeno telo ne more prenesti, niti ne potrebuje toliko ocvrte hrane. Le pomisli na to, kako se naše telo počuti po vsej zaužiti mastni in težki hrani.
Pazi na ‘okraske’
Če se ti zdi rezina limone, ali pa peteršilj spodoben okrasek in dodatek k jedi se morda motiš. Kuharji namreč opozarjajo, da naj ne bi uživali tovrstnih dodatkov. V nekaterih restavracijah so od kuharjev namreč zahtevali, da tiste okraske, ki ostanejo, ponovno uporabijo v drugih jedeh. Hvala bogu, da so (vsaj v veliki večini), ti časi mimo!
Ne naročaj ribjih sendvičev
Če je naročanje rib ali drugih morskih jedi v običajnih restavracijah tista ‘bolj zdrava’ možnost, v restavracijah s hitro prehrano žal ni tako. Kuharji namreč pravijo, da so ribji hamburgerji in sendviči pogosto tisti najbolj nezdravi na celotnem meniju. Prav tako pogosto izpostavljajo, da ni nobenih pogojev, da bi bila morska hrana v hitri prehrani sveža, pač pa ravno nasprotno. Potreben je dober premislek, kaj torej naročiti.
Če naročiš piščančje nuggetse, prosi za sveže
Zaposleni v restavracijah s hitro prehrano priporočajo, da ob naročilu nuggetsov prosimo za sveže. Res je, da lahko traja nekoliko dlje, da jih pripravijo, vendar nuggetsi pogosto več ur počivajo v ogrevani posodi. Enako se lahko zgodi s pomfrijem. Sicer pa zaposleni izpostavljajo, da moramo biti tudi kot stranke v takšnih primerih potrpežljivi, sploh, kadar opazimo, da je v restavraciji gneča.
Tako. Morda bomo zdaj vsi skupaj dvakrat premislili, kam se odpravimo na grešni obrok, zagotovo pa še bolj podrobno pregledali meni in izbrali, kaj bomo naročili.