Novice

Pes moldavske predsednice ugriznil avstrijskega predsednika

Na večdnevnem obisku v Moldaviji si slovenska predsednica Nataša Pirc Musar in avstrijski predsednik Alexander van der Bellen prizadevata za politično zbliževanje. Medtem ko moldavska predsednica Maia Sandu to pozdravlja, pa nad tem očitno ni najbolj navdušen njen pes, ki je pri poskusu približevanja ugriznil avstrijskega predsednika.

Incident se je zgodil v četrtek v rezidenci predsednice Maie Sandu v Kišinjovu. Glede na posnetke se je trojica sprehajala po dvorišču, nakar je Sandu od zaposlenega sprejela svojega psa Codruta in ga pobožala. Od zadaj se jima je približal Van der Bellen, ki ga je skušal pozdraviti. Pes se je sprva prestrašeno ulegel, nato pa skočil in avstrijskega predsednika ugriznil v roko ter ga lažje poškodoval, poročajo avstrijski mediji.

Van der Bellna, ki velja za pasjega ljubitelja, pa to očitno ni preveč zmotilo, saj ga je nemudoma skušal nagovoriti. Moldavska predsednica se je takoj v angleščini opravičila. Kot je pojasnila, se je njen trinožni ljubljenček ustrašil množice.

Sandu je kasneje na družbenem omrežju Instagram objavila sliko, na kateri so Van der Bellen, Pirc Musar in pes, vsi pa delujejo zelo dobre volje.

Codrut je del ekipe moldavske predsednice okoli sedem mesecev. Našli so na cesti, potem ko ga je zbil avtomobil. Takrat je tudi izgubil eno tačko.

STA
Twitter Nataša Pirc Musar

Sorodni članki

Back to top button