Kultura

Pošlji svoje literarno besedilo na festival mlade literature Urška 2020

Festival mlade literature Urška združuje mlade avtorje in avtorice, ki pišejo v slovenskem jeziku. Skozi strokovno selekcijo šestih regijskih srečanj Javni sklad za kulturne dejavnosti (JSKD) s selektorji izbere pet finalistov in finalistk in najboljšemu ali najboljši v naslednjem letu izdajo knjižni prvenec.

Kdo lahko sodeluje?

Na Festivalu mlade literature Urška 2020 lahko sodeluješ, če si star od 15 do 30 let  in svojega dela še nisi izdal v knjižni obliki, niti objavil v literarnih revijah oz. na drugih literarnih natečajih.

Na Festivalu mlade literature Urška je v 16 letih sodelovalo okoli 1600 mladih avtorjev, starih 15 let in več.

Potek natečaja

Na natečaj lahko pošlješ svoja še neobjavljena literarna besedila. Prozo oz. prozni odlomek s kratko obnovo celotne vsebine (do 10 strani), poezijo (do 10 pesmi) in dramska besedila (odlomek z obnovo, prizor – do 10 strani) – z istim besedilom se lahko na razpis za Urško prijaviš le enkrat.

Vse sodelujoče avtorje bodo prireditelji povabili na eno od šestih regijskih srečanj, ki jih bodo izvedle območne izpostave JSKD. Srečanja v obliki literarnih delavnic in javnih branj bodo potekala od februarja do aprila 2020. Finalni del festivala mlade literature Urška 2020 bo potekal 16. in 17. oktobra 2020 v Slovenj Gradcu, z nastopom petih finalistov (literarne matineje, sobotna delavnica), s predstavitvijo prvenca Nine Medved, Uršljanke 2019, in z literarnim gostom iz tujine.

Zmagovalec bo izdal knjižni prvenec

Najboljšemu avtorju bo revija Mentor natisnila knjižni prvenec, ki bo objavljen v zbirki “Prvenke”, predstavljen bo na finalnem delu 20. festivala mlade literature Urška oktobra 2021 v Slovenj Gradcu. Avtor bo kot honorar poleg mentorske in uredniške pomoči pri nastajanju prvenca dobil tudi sto izvodov svoje knjige, priložnost do treh honoriranih literarnih večerov ter možnost gostovanja na mednarodnem literarnem gostovanju v tujini.

Šifrirana besedila in e-prijavo je potrebno oddati do ponedeljka, 27. januarja 2020, opolnoči.

Vse dodatne informacije pa lahko najdeš na spletni strani razpisa.

 

 mlad.si
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button