Potovanje

Pozimi boš lahko iz Ljubljane potoval na 16 destinacij

Na ljubljanskem letališču, s katerim upravlja Fraport Slovenija, bo v zimski sezoni 12 rednih letalskih prevoznikov, od tega trije nizkocenovni. Prevozniki bodo ponujali lete na 16 destinacij.

Če te pot čez zimo zanese v tujino, boš morda lahko svojo pot začel iz Ljubljane. Po propadu Adrie Airways, ki je prepeljala približno polovico potnikov na tem letališču, so v Ljubljano prišli tudi trije nizkocenovni prevozniki: Lufthansa, Swiss in Brussels Airlines.

Stečaj Adrie Airways je povzročil ukinitev mnogih letalskih povezav. Za nekatere je že poskrbelo 12 novih letalskih prevoznikov.

Ljubljansko letališče bo imelo v zimski sezoni, ki se je že začela in traja do 28. marca 2020, poleg nove trojice redno na voljo še prevoznike Aeroflot, Air France, Air Serbia, Easyjet, Lot, Montenegro Airlines, Transavia, Turkish Airlines in Wizz Air.

Nekateri izmed njih bodo povečali število letov. Tako bo Air France na relaciji Ljubljana-Pariz-Ljubljana namesto šestkrat letel 13-krat tedensko. Okrepljene bodo tudi povezave do Beograda, Varšave in Podgorice.

Lufthansa že omogoča direktne lete v Zürich, Bruselj in Frankfurt, od 1. novembra pa bo na voljo tudi redna povezava v München. Prav liniji z Münchnom in Frankfurtom sta eni pomembnejših letalskih poti iz ljubljanskega letališča, saj sta lani skupno prepeljali kar 240 tisoč potnikov.

Čeprav so v Ljubljano prišli novi ponudniki, pa v tokratni zimski sezoni ne bo več mogoče neposredno leteti v Koebenhavn, na Dunaj, v Prago, Prištino, Sarajevo, Skopje, Sofijo in Tirano. Vozni red se bo čez zimo še spreminjal. Po stečaju Adrie Airways namreč skušajo nadomestiti ukinjene letalske povezave, kar naj bi storili v približno letu in pol.

 

 STA
 Unsplash

Sorodni članki

Back to top button