Kultura

Primož Roglič bo tik pred Tour de France dobil svojo knjigo

Lora Klinc, srčna izbranka kolesarja številka 1 na svetu Primoža Rogliča, bo zadnji teden avgusta, le nekaj dni pred začetkom najprestižnejše dirke na svetu Tour de France v samozaložbi izdala knjigo z naslovom Kilometer nič.

Knjižni prvenec Klinčeve, ki bo posvečen vsem zvestim slovenskim navijačem, ni klasična kolesarska zgodba.

Začel je nastajati na lanski dirki po Španiji. Takrat je Klinčeva skupaj z domačimi, prijatelji in takrat dvomesečnim sinom Levom spremljala dirko v živo vse od devete etape naprej. Pripetljaje in doživetja je strnila v zapiske. Kasneje jih je z nekaj teorije v cestnem kolesarstvu razširila z namenom, da bi ljudem približala kolesarski svet in njegovo ozadje.

Letošnja francoska pentlja bo zaradi koronavirusne pandemije od 29. avgusta do 20. septembra, Roglič pa bo napadal zmago.

Lora Klinc je ljubiteljska pisateljica, ki se je širšemu bralnemu občinstvu vtisnila v spomin predvsem s kolumnami v Delovi prilogi Polet. V teh je na edinstven tragikomičen način opisala največje dosežke partnerja Rogliča in njena iskrena občutenja ob tem.

Devetindvajsetletnica iz štajerskega konca je nekdanja odbojkarica, a njena prva športna ljubezen je še danes smučarski tek. Kot študentka je živela v norveškem Bergnu. Ravno pod hribom, kjer je Roglič na svetovnem prvenstvu v vožnji na čas leta 2017 osvojil srebrno medaljo. V odkrivanju toplejših zim in novih klancev sta na začetku njegove kariere z Rogličem skupaj živela tudi v Gironi in na Majorki v Španiji.

Knjiga Kilometer nič bo izšla 24. avgusta, za isti dan je načrtovana tudi prva uradna predstavitev knjige.

Kilometer nič se lahko že prednaroči, in sicer na spletni strani primozroglic.com.

 

 STA
Joži BAUMAN

Sorodni članki

Back to top button