Delo

Sindikat Mladi plus išče okrepitve za prihodnost

Pri sindikatu Mladi plus iščejo okrepitve. Če spadaš med mlade, študente in dijake, ti je blizu delavska tematika, motijo pa te nepravični delovno pogoji, se pridruži sindikatu in poskrbi za spremembe.

Sindikat Mladi plus, sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih, je mladinska organizacija, ki se bori za dobrobit mladih, obenem pa gre za sindikat, ki spada pod okrilje Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS).

Sindikat Mladi plus si prizadeva za izboljšanje položaja mladih. Če si tudi ti pripravljen sodelovati, imaš možnost, da se jim pridružiš.

Zastopa, organizira in se zavzema za študente, dijake, mlade brezposelne ter mlade prekarne delavce in delavke. Povezuje mlade, jih izobražuje o njihovih pravicah ob vstopu v svet dela, nudi podporo pri iskanju zaposlitve in pomaga reševati probleme vseh vrst, s katerimi se srečujejo.

Na sindikatu tudi redno organizirajo različne delavnice, izobraževanja in predavanja. Poskrbijo tudi za zabavo s sindikalnimi kvizi in filmskimi večeri, hkrati pa pregledujejo sumljive in nezakonite oglase za delo ter javno opozarjajo nanje. Enega takih primerov lahko vidiš na njihovi spletni strani.

Člani so zelo aktivni, saj podeljujejo tudi Buče, ustvarjajo podcast Nehvaležni skleptiki, v dneh okoli 1. in 2. maja, praznika dela, pa že več let zapored organizirajo Festival dostojnega dela.

Vabijo te, da se jim pridružiš in postaneš del ekipe motiviranih in radovednih mladih. Postal boš eden izmed sobork in soborcev, aktivistk in aktivistov, ki si prizadevajo za izboljšanje položaja mladih na različnih ravneh. Več o njihovem pozivu je mogoče prebrati na mladiplus.si.

 

 mlad.si
 Pexels

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button