Življenjski slog

Skrivnosti, ki jih razkriva nošenje črnine

Katere so najpogostejše osebnostne lastnosti ljudi, ki radi nosijo črnino?

Barve nas navdušujejo in vplivajo na nas na različne načine. Ne samo, da imajo barve velik psihološki vpliv na nas, najljubša barva naših oblačil pove veliko o nas. Kakšna oseba si, če si najraje v črnini?

Črna barva daje vtis resnosti in da je oseba, ki jo nosi, vredna zaupanja. Zakaj je na vrhu seznama barv, ki jih ljudje dojemamo kot najlepše? Odgovor je preprost – zaradi samozavesti. Večini ljudje daje črna barva občutek samozadostnosti. Je barva, ki pomirja, a je hkrati drzna.

A ljudje, ki nosijo črno, niso samo samozavestni. Črnina kaže na druge, bolj ranljive dele njihove osebnosti. Takšne osebe so običajno čustvene in rahlo nestabilne. Pozornost želijo odmakniti od svojega izgleda na to, kdo so in kaj želijo doseči v življenju. Nehote iščejo zaščito pred čustvi, ki so premočna. Zelo hitro postanejo zaskrbljeni ali se odzovejo preveč čustveno. Velikokrat imajo težave z anksioznostjo in s tem, da ostanejo osredotočeni.

Druga teorija trdi, da imajo osebe, ki nosijo črno, pogosto željo po moči in uspehu. Črna barva jim služi kot ščit pred emocijami. Z njo gradijo distanco do ostalih in kažejo željo po tem, da se jih spoštuje. Ljubezen do nošenja črnih oblačil tako pride s podzavestnim sporočilom za nas in za druge. Ljudje z naklonjenostjo do črne imajo pogosto tudi mnenje, da so ljudje v črni barvi bolj atraktivni, izgledajo inteligentnejše in bolj samozavestno.

 

Pet najpogostejših osebnostnih lastnosti ljudi, ki nosijo črna oblačila, je:

  1. Te osebe so samozavestne;
  2. hkrati so zelo čustvene;
  3. po naravi so uporniki in ne sprejemajo avtoritete;
  4. rade se počutijo močne in vplivne;
  5. zelo počasi se zbližajo z drugimi ljudmi, pogosto zgradijo zidove, ki jih varujejo.

Zanimivo je tudi to, da imajo najstniki pogosto »črno fazo« oblačenja, ko se iz otrok spreminjajo v odrasle osebe. To označuje konec enega obdobja in začetek novega. Razlog je v tem, da jim črna barva omogoča zaščito pred svetom, dokler ne najdejo svoje prave individualnosti.

Katera barva oblačil pa je tebi najbližja?

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDostop.si / NKB
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button