NovicePriložnostiZabava

Sooblikuj prijetnejše nočno življenje – pridruži se ekipi DrogArt!

Hej, mladi_e, vrata so vedno odprta! Pridruži se pisani DrogArtovi ekipi s sedežem v Mariboru in sodeluj pri oblikovanju prijetnejšega nočnega življenja na območju Vzhodne Slovenije!

Kaj je DrogArt?

Združenje DrogArt je prostovoljska organizacija z glavnim namenom zmanjševanja škodljivih posledic drog in alkohola med mladimi. Med aktivnosti, ki jih izvajajo, sodita tudi terensko delo in informiranje. DrogArtova terenska ekipa mlade z različnimi materiali informira o zmanjševanju škodljivih posledic alkohola in drugih drog ter nudi osnovno prvo pomoč tistim, ki imajo težave zaradi zaužitja alkohola ali drugih drog.

Iščejo prostovoljce_ke, ki bi skupaj z nami gradili_e in izvajali_e naše programe.

Postani prostovoljec_ka programa Pleši z glavo

Postani prostovoljec_ka za terensko delo v ekipi Pleši z glavo. Dinamično delo največkrat izvajajo na prireditvah z elektronsko glasbo, kjer boš lahko tudi ti informiral_a o manj tvegani uporabi drog ter nudil_a osnovno prvo pomoč tistim, ki imajo težave zaradi zaužitja psihoaktivnih substanc.

Postani prostovoljec_ka programa Izberi sam

Postani prostovoljec_ka za informiranje v ekipi Izberi sam. Postani informator_ka pri projektu Izberi sam in mlade na terenu informiraj o zmanjševanju škodljivih posledic uporabe alkohola. To na primer zajema tudi zabavno delo na poligonu, kjer osebe s pomočjo “pijanih očal”, ki simulirajo stanje pod vplivom alkohola, preizkusijo svoje vozniške sposobnosti.

Drugi oblike prostovoljstva

Če te morda delo z ljudmi na terenu ne pritegne, pa tebi in drugim sramežljivim dušam ponujajo:

  • raziskovanje in pisanje člankov o temah, za katere meniš, da bi bile mladim zanimive;
  • delo v okviru projektov After taxi in Spolno prenosljive okužbe;
  • vključitev v ekipo, ki oblikuje vsebine za družbena omrežja in informira mlade (pogovori in pomoč preko Facebooka in Instagrama);
  • spoznavanje in uporabo novih marketinških orodij,
  • izvedbo zabavnih kvizov Kahoot o različnih temah: spolnosti, alkoholu in uporabi drugih substanc.

Svojim prostovoljcem_kam nudijo izobraževanja, podporo in mentorstvo, različna predavanja, delavnice, pridobivanje komunikacijskih in delovnih kompetenc ter izkušnje povezovanja med mladimi in ostalimi organizacijami. Izkušnje niso potrebne, najpomembneje je, da rad_a delaš z ljudmi in se hkrati rad_a zabavaš.

Če ti ob sporočilu zatrepeta srce po dogodivščinah z nami, te vabijo, da se odzoveš in jim pišeš na sanja.kranjc@drogart.org ali med 9. in 15. uro pokličeš na številko 040 813 228.

Prosta mesta se rada hitro zapolnijo, tako da hop po telefon in se dogovori za uvodno srečanje z njmi še pred 17. marca 2023!

Mlad.si
Mlad.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button