Okolje

Svoja vrata spet odpira Arboretum volčji potok

V parku so za preprečevanje okužbe s koronavirusom ločili pot vstopa in izstopa iz parka. Spodbujali bodo k upoštevanju varnostne razdalje. Vsi zaprti prostori javnosti ne bodo dostopni, v uporabi niso niti igrišče in klopce.

“Da ne bi prihajalo do neposrednega srečavanja, bomo obiskovalce ob vstopu usmerili na levo in jih po glavnih poteh usmerjali z rumenimi puščicami Priporočena pot,” so v obvestilu za javnost zapisali v Arboretumu.

Obiskovalce upravljalci parka spodbujajo, da dnevne vstopnice kupijo preko spleta. Kot so zapisali, lahko vstopnice, kupljene preko spleta prinesejo natisnjene ali na pametnem telefonu. S skeniranjem kode vstopnice lahko obiskovalci v park vstopijo brezstično. Prek spleta kupljena vstopnica velja leto dni.

Po mesecu dni svoja vrata danes spet odpira Arboretum volčji potok.

“Arboretum je dovolj velik, da so lahko obiskovalci drug od drugega oddaljeni tudi 10 metrov in več,” so zapisali ob priporočilu, da naj sprehajalci ohranjajo varnostno razdaljo. V parku so zaprti vsi notranji prostori, kot so rastlinjaki, razstavišča in galerije, z izjemo stranišč. Prav tako ne obratujeta kavarna in prodajalna spominkov. Prepovedana je tudi uporaba otroškega igrišča in klopi.

Obiskovalce bodo k upoštevanju pravil opozarjali redarji. Kljub mamljivemu vabilu pa je potrebno biti pozoren na to, da je prehod med občinami dovoljen le ob določenimi pogoji.

 

View this post on Instagram

 

??? Veseli smo, da vas lahko spet povabimo v park, kjer cveti že velik del tulipanov ter drugo spomladansko cvetje. Park se odpira v ponedeljek, 20. 4. 2020, ob 8. uri. Na letošnjo sezono smo se, zaradi posebnih razmer, pripravili malo drugače. ? Prosimo vas, da si preberete in upoštevate obvestilo, ki je objavljeno na spletni strani: https://www.arboretum.si/novice/priprave-za-vnovicno-odprtje-arboretuma-volcji-potok/ #arboretumvolcjipotok #volcjipotok #kamnik #ljubljana #domzale #nature #ifeelslovenia #mygarden #botanicalgarden #placetotravel #placetovisit #placetosee #viewoftheday #CentralSlovenia #visitslovenia #visitljubljana #visitkamnik #beautifuldestinations #april #spring #tulips #tulipseason

A post shared by Arboretum Volčji Potok (@arboretumvolcjipotok) on

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button