Novice

V Europarku bo na ogled tri metre visok pirh

Velikonočni prazniki so pred vrati. Znova bomo lahko ustvarjali, barvali pirhe, risali velikonočne zajčke, iskali zaklad, se preizkusili v raznih velikonočnih igrah ter se sladkali ob mizi, ki se bo šibila pod težo prazničnih dobrot.

Da bodo letošnji prazniki ostali v posebej lepem spominu, bodo na nakupovalni destinaciji Europark Maribor od ponedeljka, 18. marca, do sobote, 30. marca, na osrednji prireditveni prostor postavili velikanski velikonočni pirh, izdelan iz trajnostnih materialov. Z ogledom kar tri metre visoke pisanice bodo obiskovalci Europarka lahko izvedeli več o trajnostnem načinu življenja.

Oglejte si največji pirh v Europarku

Namen postavitve tega posebnega pirha je opozarjanje na pomen trajnosti, na katero ne smemo pozabiti niti v času praznikov. Vsaka stran pirha bo namreč sporočala pomembno zgodbo velikonočnega zajčka, ki tako kot Europark pazi na okolje in sledi trajnostnim načelom. V okolici njegove hiške pa ne bo vse tako rožnato, zato bo zajček v svojih pisankah skril nasvete, kako lahko še bolje skrbimo za okolje, v katerem bivamo.

Ogled pisanice v Europarku je odlična priložnost za spoznavanje tradicije, obrti in umetniških pristopov, ki so povezani z velikonočnimi prazniki in ponovno uporabo materialov. V času praznikov, ko proizvedemo še več odpadne embalaže kot običajno, je toliko bolj pomembno, da jo ustrezno recikliramo in ponovno uporabimo, kar je mogoče. To bo prav poseben pirh, pri katerem si bodo obiskovalci med nakupovanjem lahko tudi malce oddahnili, se sprostili na klopi pred njim ter ustvarili kakšen lep foto spomin.

Velikonočne delavnice z Artom in Europarkov velikonočni sejem

Na največji nakupovalni destinaciji severovzhodne Slovenije v naslednjih tednih pripravljajo pestro dogajanje, povezano s praznovanjem velike noči. V petek, 22. marca, in soboto, 23. marca, bodo obiskovalci lahko dali duška svoji ustvarjalni energiji na velikonočnih delavnicah z Artom, med 28. in 30. marcem pa bodo lahko obiskali Europarkov velikonočni sejem. Na stojnicah bodo obiskovalci našli številne dobrote, od pirhov do potic, pa tudi ročno izdelane okraske za dom.

Za več informacij obiščite Europarkovo spletno stran in sledite družbenim omrežjem Facebook, Instagram in TikTok.

NM / IPPR
AV Studio

Sorodni članki

Back to top button