Delo

V svojih dvajsetih prični investirati v prihodnost

Dolgoročna investicija je za mnoge dvajsetletnike morda neka odložena naložbena odločitev, ki bi jo prestavili na poznejša obdobja, ko bi imeli dovolj sredstev za investiranje. A dejansko so mladi odrasli v odličnem položaju za vlaganje sredstev v različne naložbe.

Kot mlad vlagatelj lahko z naložbami varčuješ za poznejša obdobja ali pa varčuješ za upokojitev. Lahko z nekoliko znanja in vztrajnosti dosegaš večje donose, ki so primerljivi z mesečnimi izplačili plač.

Že davno je bil ovržen mit, da je za investiranje potrebno imeti veliko denarja.

Zaradi nestalnosti zaposlitev je mogoče z vlaganjem že v mlajših letih doseči letne dohodke iz naslova naložb, ki služijo kot nekakšno varovalo pred izgubo redne zaposlitve. Poleg tega je z investiranjem mogoče ustvariti donose, ki omogočajo prvi nakup nepremičnine.

Investicija potrebuje čas, da začne ustvarjati donose

Čas je vsekakor tista prednost, ki jo imaš kot mlad odrasel pri vstopu v svet investiranja. Tako imaš čas, da ustvariš visoke donose, saj ti pri tem ni potrebno staviti le na eno možnost. Četudi se določena naložba ne izide po pričakovanjih, imaš čas, da sredstva ponovno investiraš v drug naložbeni projekt ali pa dobiček oplemenitiš s ponovnim vlaganjem sredstev v isti projekt.

Investicija v bolj tvegane projekte ustvarja višje donose

Pri naložbah si kot dvajsetletnik lahko privoščiš nekoliko več tveganja. Posamezniki, ki dosežejo upokojitvena leta, stremijo k naložbam z nizkim tveganjem ali brez tveganja, kot so depozitni certifikati in varčevalni računi. Ti pa lahko ustvarjaš naložbe z večjim tveganjem, ki so podvržene večji nestabilnosti, a na drugi strani ustvarjajo večje donose.

Investiranje prinaša nova znanja in izkušnje

V 20. letih si fleksibilen in imaš dovolj časa, da se postopoma učiš o investiranju in pridobivaš izkušnje iz svojih uspehov in neuspehov. Ker se večina investicij ne odvije čez noč, imaš priložnost, da v času trajanja naložbe preučiš investicijske trge in tako skozi čas izpopolniš svoje naložbene strategije.

Investicija na spletnih platformah kot priložnost za mlade vlagatelje

Spletne platforme so idealno mesto za mlade vlagatelje, saj so znajo dvajsetletniki zelo dobro uporabljati najsodobnejšo tehnologijo. Spletne platforme za investiranje nudijo nešteto možnosti za tehnične analize posamezne naložbe.

Hkrati so to tudi finančna in izobraževalna spletna mesta, kjer je mogoče izmenjevati izkušnje tudi z drugimi vlagatelji.

 

 Mladi podjetnik (vir)
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button