Znanost

Varni z znanostjo

Evropska noč raziskovalcev 2018

Konzorcijski partnerji Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem in Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer organizirajo v petek, 28. septembra 2018, Evropsko noč raziskovacev.

Evropska noč raziskovalcev bo potekala pod sloganom »Varni z znanostjo«. Potekala bo v Mariboru, Ljutomeru, Kopru, Izoli in Brežicah ter hkrati v 350 evropskih mestih.

Osrednji namen Evropske noči raziskovalcev je popularizirati poklic raziskovalca, znanstvenika in ga približati širši javnosti, zlasti mladim. Obisk Evropske noči raziskovalcev je dobra priložnost za tiste, ki se odločajo za svojo nadaljnjo izobraževalno pot, da obiščejo in doživijo številna raziskovalna področja in tako ugotovijo, kje bodo najlažje uresničili svoje sposobnosti, želje in pričakovanja. Natančen program aktivnosti je objavljen na spletni strani www.ern.um.si.

Evropska noč raziskovalcev bo 28. septembra 2018 potekala Mariboru, Ljutomeru, Kopru, Izoli in Brežicah.

V letu 2017 se je v 342 mestih Evropske unije in njenih sosednjih deželah aktivnosti Evropske noči raziskovalcev skupno udeležilo 21.850 raziskovalcev in več kot milijon obiskovalcev.

Oglej si program dogajanja v okviru Evropske noči raziskovalcev »Varni z znanostjo / Safe with Science (SAWE)« v Mariboru (Europark, Salon uporabnih umetnosti in Center eksperimentov).

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUM
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button