Šport

Vstopnice za slovenske tekme za Euro 2024 na voljo od 1. decembra

Vstopnice za evropsko prvenstvo v nogometu prihodnje leto v Nemčiji bodo v prodaji od 1. decembra. V sporočilu za javnost je Nogometna zveza Slovenije (NZS) navijače obvestila o postopkih za pridobitev vstopnic slovenske izbrane vrste. Za slovenske navijače bo na EP v skupinskem delu na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske zasedbe.

Najprej boš lahko oddal prošnjo za vstopnico

Prodaja bo potekala med 1. in 12. decembrom izključno prek spletne aplikacije Evropske nogometne zveze Uefe, ki je pristojna za trženje vstopnic. Nakup turističnih aranžmajev, ki bi vključevali vstopnice za tekme evropskega prvenstva, ne bo mogoč, dodaja NZS.

Navijači bodo lahko med 1. in 12. decembrom oddali prošnjo za nakup vstopnic. Na voljo bo 10.000 vstopnic za posamično tekmo, v kolikor bo zanimanje za posamično tekmo večje, bo o možnostih nakupa vstopnic odločal žreb. Zato ni pomembno kdaj v tem časovnem oknu navijač odda vlogo.

Prosilci za nakup vstopnic bodo po uspešno oddani vlogi obveščeni o žrebu in pogojih ter načinu plačila vstopnic. To bo predvidoma januarja.

Spomladi bodo kupci lahko prodali vstopnice drugim

Med marcem in majem 2024 bo stekla faza preprodaje vstopnic po nakupnih cenah. Tudi faza preprodaje bo potekala prek Uefine aplikacije, kjer bodo uporabniki ustrezno obveščeni o vseh ključnih terminih. Posamičen kupec bo imel možnost prodati svoje vstopnice za določeno tekmo po nakupni ceni drugemu kupcu.

Vse vstopnice, ki ne bodo pošle v prvih dveh fazah prodaje, bodo ponovno sproščene za nakup v fazi prodaje v “zadnjem hipu“, ki pa bodo na voljo za nakup celotni nogometni javnosti in ne bodo več rezervirane izključno za slovenske navijače, še v obrazložitvi piše NZS.

Kaj pa cena?

Vstopnice za Euro 2024 bodo na voljo za nakup v štirih cenovnih kategorijah. Najcenejše vstopnice za tekme skupinskega dela prvenstva bodo v prodaji od 30 evrov naprej, vsak posameznik pa bo imel možnost nakupa največ štirih vstopnic.

Vsak imetnik vstopnic bo moral opraviti postopek registracije in zagotoviti osebne podatke. Postopek registracije bo potekal preko elektronskega naslova, vstopnice pa bodo na voljo izključno v elektronski obliki, pri čemer bodo vezane na elektronski naslov in osebne podatke kupca.

Vsak kupec bo po elektronski pošti obveščen o možnostih prenosa vstopnic in splošnih pogojih uporabe. Kupec vstopnic bo približno pet dni pred posamično tekmo prejel vstopnice v mobilno aplikacijo. Vstop na stadion pa bo omogočen zgolj ob predložitvi vstopnice, osebnega dokumenta in QR-kode, ki bo v aplikaciji aktivirana tri ure pred tekmo.

Žreb skupin bo 2. decembra ob 18. uri v Hamburgu. Slovenija ga bo pričakala v tretjem kakovostnem bobnu.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button