DeloNovice

Zuckerberg bo v podjetju Meta odpustil več kot 11 tisoč zaposlenih

Facebookovo krovno podjetje Meta bo odpustilo več kot 11.000 zaposlenih, kar je 13 odstotkov vseh. Kot je v izjavi zapisal prvi mož podjetja Mark Zuckerberg, gre za "najtežjo spremembo v Metini zgodovini".

Odpuščali bodo v več segmentih poslovanja, med drugim v ekipi, ki razvija metavesolje, pa tudi v podjetjih Facebook, Instagram in Whatsapp.

Tehnološka podjetja so se znašla v krču, odpuščanja pa jih napoveduje vse več. Novi lastnik Twitterja Elon Musk je prejšnji teden odpustil polovico zaposlenih.

“Želim prevzeti odgovornost za to odločitev in tudi za odločitve, ki so nas pripeljale do te točke. Vem, da je novica težka za vse, še posebej mi je žal tistih, ki bodo izgubili zaposlitev,” je v pismu zaposlenim zapisal Zuckerberg.

Platforme, kot sta Facebook in Google, se soočajo s padcem prihodkov iz naslova oglaševanja. Največje oglaševalce namreč bremenijo visoka stopnja inflacije in rastoče obrestne mere.

Zuckerberg je računal, da se bo razcvet spletne trgovine in drugih spletnih aktivnosti nadaljeval tudi po pandemiji covida-19. “Zmotil sem se, za kar prevzemam odgovornost,” je zapisal.

Metin dobiček je v minulem četrtletju padel za 52 odstotkov na 4,4 milijarde dolarjev.

STAkrog
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button