Življenjski slog

8 Instagram laži, ki jih vsi uporabljamo

Na Instagramu vsi zgledajo tako popolno, njihova življenja so perfektna, obiskujejo pa le najlepše kraje. Saj veš, da vse le ni tako popolno in da je aplikacija polna majhnih laži, s katerimi se tolažimo? Tukaj je 8 najpogostejših.

1. Vedno sem oblečena po zadnji modi.

Tudi kadar sediš pred računalnikom in gledaš najnovejšo epizodo tvoje najljubše serije na Netflixu. S heštegoma #ootd (outfit of the day) in #instafashion pa svoje Instagram laži o zbudilasemsetaka izgledu le še pridno širiš naprej.

2. Nered v mojem stanovanju? Kaj je to?

Tvoje stanovanje je vedno počiščeno, na tleh leži odprta knjiga o umetnosti, okrog nje pa sveče in rastline. Insta-stanovanje pogosto ne predstavlja življenjske ali stanovanjske situacije, je pa zelo »kjut«.

3. Zapletena opravila so enostavna!

 

View this post on Instagram

 

Wearable grunge✨☠️ I tried a ton of new products for this look and I’m OBSESSED!! The @colourpopcosmetics x @kathleenlights dream St. Palette is a MUST?? I love adding a little pop of colour to the bottom lash line?? Would you wear this look?? ______________________________ PRODUCTS USED: (Some are #gifted) • @colourpopcosmetics lunch money super shock highlight • @colourpopcosmetics x @kathleenlights dream st. Palette • @colourpopcosmetics x @iluvsarahii lip gloss in “glass lip” • @kokolashes queen b • @covergirl Trublend matte made foundation in L80 • @colourpopcosmetics concealer in light 18 • @colourpopcosmetics blush • @browluxeca Brow pencil in ASH • @katvondbeauty shade and light palette • @sedonalace FB 05 contour brush . . #makeup #mua #makeupartist #colourpop #colourpopcosmetics #makeupvideo #makeupvid #makeuptutorial #makeuptutorials #grunge #glam #madykennedy #hudabeauty

A post shared by Make-up?? (@madykennedy) on

Videi z navodili za uporabo mejkupa so na Instagramu pravi hit. Za njimi pa nič ne zaostajajo niti kuharski ali slaščičarski nasveti. Včasih lahko naletiš tudi na šivalni tutorial, ki ti bo pokazal kako enostavno je zašiti novo majico. Na Instagramu izgleda vse takooo preprosto.

4. Zvezdniki obožujejo paparaci fotke

 

View this post on Instagram

 

Happy Sunday ✨ ? @backgrid_usa

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Mnogo zvezdnikov pridno objavlja svoje fotke, ki so jih posneli paparaci in dajejo vtis, da so popolna bitja, ki vedno izgledajo neverjetno. Naj te potolažimo, mnogokrat so take fotografije rezultat sodelovanja paparacev in zvezdnikov, ki želijo biti fotografirani z določenim promocijskim izdelkom.

5. Moja koža je popolna.

Aplikacija Facetune je tista, ki ustvarja perfektne Instagram fotografije. Omogoča ti popravke nosu, kože, oči in te spremeni v popolno verzijo, ki je primerna za objavo. Še ena pogosta Instagram laž, ki ji prevečkrat verjamemo.

6. Jem le zdrave in uravnotežene obroke.

 

View this post on Instagram

 

Favorite combo, acai bowl + hydrocollagen ? @noveliusmedical #acaibowls #foodie #hydrocollagen #morningroutine

A post shared by Anela Sabanagic (@streetchatella) on

Zagotovo si že spoznal osebo, ki svoj obrok najprej fotografira, šele nato pa začne jesti. Kmalu to postane obsesija in Instagram se spremeni v katalog obrokov, ki so vsi uravnoteženi, zdravi in prijetni na pogled.

7. Popolno fotko sem posnela v prvem poskusu.

Vsi vemo, da prvi selfi nikoli ni za objavo. Potrebnih je vsaj še 236 poskusov, da najdeš fotografijo, ki ti je všeč in bo vredna objave. Naj te ne zaslepi misel, da drugim to uspe hitreje.

8. Linearno dojemanje časa na Instagramu ne obstaja.

Throwback Thursday #tbt in Flashback Friday #fbf sta heštega, ki opozorita, da fotka ni nastala v tem trenutku. Vse lepo in prav, vendar včasih ljudje s kasnejšim objavljanjem zavajajo svoje sledilce ali pa podpirajo manjšo laž. Če prijateljem rečeš, da se slabo počutiš in ne greš na zabavo, nato pa raje odideš na zabavo drugam, boš moral te fotografije pač objaviti kasneje.

Instagram je postal platforma, kjer lahko pokažemo boljšo verzijo sebe. In s tem ni nič narobe, dokler se vsi zavedamo laži, ki jih objavljamo. Ni vse, kar vidiš resnično, zato imej ob naslednjem scrollanju čez feed odprte oči.

 

 Dostop.si / UK
 Instagram, Unsplash

Sorodni članki

Back to top button