Zabava

Avtmigeci otvorili novo sezono stand up večerov v Klubu KGB

V Klubu Kulturno glasbeni brlog Maribor (KGB) se je z otvoritvijo pričela nova sezona večerov stand up komedije, Avtmigeci. Predstavili so se David Gorinšek, Rok Škrlep, Matej Pušnik in Matic Ačko. Program je povezoval mojster črnega humorja, Marko Žerjal.

S koncem oktobra se je pričela nova, druga sezona večerov stand up komedije, Avtmigeci. Organizator David Gorinšek, ki se s stand up komedijo tudi sam ukvarja že nekaj več kot dve leti, obljublja serijo zabavnih večerov s skrbno izbranimi nastopajočimi. Lanska sezona se je odvijala v prostorih Kluba KGB, v toplejših mesecih pa na prostem, v lokalu Urban Garden. Na prvem večeru letošnje sezone se je na tradicionalnem prizorišču, v KGB-ju, s svojim nastopom predstavilo 5 komikov.

Večer obogaten s črnim humorjem

Program je otvoril in nato cel večer povezoval Marko Žerjal, ki ga večina verjetno najbolje pozna po vsebinah iz njegovega YouTube kanala. Primorski, že dobro utečen stand up komik je povezovanju dodal svojo stalno noto črnega humorja. Govora je bilo o efektu “ne, draga”, ki ga dobro poznajo vsi moški v resnih zvezah, in o prigodah iz Zavoda za zaposlovanje. Omenil je tudi problematiko velikosti zadrg (saj so te narejene po azijskih merah) in novodobnih otroških imen, ki spominjajo na imena formatov datotek. Za sprotno komunikacijo s poslušalci pa je uporabljal tudi priročno žepno svetilko.

Marko Žerjal
Žerjal je pokomentiral velik pomen pornografije in se dotaknil tudi nekaterih njenih bolj spornih podvrst.

Sledil je nastop Mateja Pušnika, ki je na sceni stand up komedije še nekoliko bolj “sveže” ime, a mu tega glede na izrečeno in odzive publike ne bi pripisali. Pušnik je poiskal povezave med načinom dela na poštah in v eni izmed večjih trgovskih verig. Omenil je probleme, ki jih imajo moški s poznavanjem kozmetike, in pokomentiral nekatere izmed stereotipov prebivalcev Zasavja.

Naslednji je nastopil domačin Matic Ačko, ki se sicer ukvarja tudi s slam-poezijo in glasbo (Strici iz ozadja). Obiskovalce prvega večera druge sezone Avtmigecev je razsvetlil s kratko analizo izraza “vukojebina”. Razmišljal je tudi, kako bi izraz drugod (kjer nimajo problemov z volkovi) morda zvenel kako drugače. S poslušalci je delil pomisleke o tem, kako nenavadno je, da imajo morska in gorska letovišča resnične prebivalce, ki tam živijo vso leto.

Gorenjske “barve” je zastopal Rok Škrlep, ki je z nastopom dokazal, da se Tin Vodopivec ni zmotil, ko ga je (že drugič) izbral kot enega izmed komikov na svoji turneji. Nastop je začel s šalo o aktualnem mariborskem bombnem alarmu in s tem upravičil polno prizorišče. KGB se namreč nahaja v kleti. Po kratki analizi življenjskih odločitev sodobnih kretenov je nekaj besed namenil še kolesarjenju in življenju po smrti. Nastop je zaključil s skladbo, ki jo je spremljal z igranjem na ukulele.

Rok Škrlep
Rok Škrlep, ki je dodal še glasbeno noto, se je spraševal o nenavadnih kolesarskih navadah.

“Zadnji, ker je zamujal, pa ker on organizira”

Kot zadnji je nastopil “glavni med Avtmigeci”, David Gorinšek. Kot “priseljen” Mariborčan je pokomentiral življenje v štajerski prestolnici. Zagotovo smo edini, ki imamo klošarje s skuterji, kitajske natakarice s štajerskim naglasom in osvajalne tehnike, ki sodijo v vrh neokusnosti. Kaj žensko bolj privabi kot “priji k ateji” iz ust starega pijančka? S tehtnimi argumenti je potrdil trditev, da Mariborčani ne rabimo potovati, saj Maribor ponuja vse, kar človek rabi. Ustavil se je še pri spornem poimenovanju nekaterih mariborskih trgovin in opisal štajersko polnočno zabavanje. Kako od pohorskega pikada prideš do točke, ko zapraviš še ves baker v denarnici.

Pred nami še mnogi zabavni večeri

Naslednji dogodek v sklopu večerov Avtmigeci sledi 26. novembra. Takrat bo v Klubu KGB za zabaven večer poskrbela nova skupina komikov.

 

Sara VOCOVNIK
Sara VOCOVNIK

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button