Kultura

Bilo je nekoč…v Hollywoodu s tremi, zlati globus tudi seriji Černobil

77. podelitev filmskih in televizijskih nagrad zlati globus najbolj razveselila Quentina Tarantina, katerega film Bilo je nekoč...v Hollywoodu je pobral tri zlate globuse v prestižnih kategorijah.

Bilo je nekoč…v Hollywoodu je bil razglašen za najboljši celovečerni film v kategoriji muzikalov ali komedij, Quentin Tarantino je dobil zlati globus za scenarij, Brad Pitt pa ga je dobil za najboljšo moško stransko vlogo v muzikalu ali komediji. Brez zlatega kipca pa so tako ostali velikani, kot so Anthony Hopkins (Dva papeža), Al Pacino in Joe Pesci (Irec) ter Tom Hanks (A Beautiful Day in the Neighborhood). Hanks je sicer prejel prestižno nagrado za življenjsko delo Cecil B. Demille.

Nagrado Cecil B. Demille za življenjsko delo je prejel Tom Hanks.

Zgodba z bojišča prve svetovne vojne z naslovom 1917, je dobila zlati globus za najboljši celovečerni dramski film. Režiser istega filma Sam Mendes je zanj prejel tudi režiserski zlati globus. V svojem govoru je omenil Martina Scorsese, ki je bil nominiran za Irca v isti kategoriji z besedami, da je največji režiser med vsemi nominiranci. Joaquin Phoenix je osvojil zlati globus za najboljšo moško vlogo v dramskem celovečercu.

Prireditev je že petič vodil Ricky Gervais, ki je poskrbel, da ni manjkalo humornih vložkov. Zlate globuso so razdelili tudi televizijskim produkcijam in sicer je v kategoriji omejenih televizijskih serij ali filmov slavil Černobil, za najboljšo komično serijo je bila nagrajena Fleabag, za najboljšo dramsko pa je bila razglašena serija Nasledstvo.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button