Kulsko

Diplomant UM na Floridi zadel 200.000 $

»Moral sem vstaviti Dragićevo 7.«

S prijatelji se je, tako kot 2000 ostalih Slovencev, odpravil na tekmo Miami Heat in Dallas Mavericks, da bi podprl tako Gorana Dragića kot tudi Luka Dončića. Domov se vrača z nepozabnimi spomini s tekme in 200.000 ameriškimi dolarji.

Med množico slovenskih košarkarskih navdušencev, ki so prejšnji teden obiskali tekmo lige NBA med Goranom Dragićem in Luko Dončićem, je bil tudi Miha H., nekdanji študent Fakultete za energetiko. »Prišli smo dan pred tekmo in vzel sem si čas, da v miru kupim spominke,« razlaga 33-letnik, ki je obenem kupil tudi srečko floridske loterije, in sicer za igro Fantasy 5. Podobno kot pri slovenski igri Loto, je pri tej potrebno izbrati pet števil med 1 in 39. »Pač, za šalo,« je dodal.

Šele dan po tekmi, ko so se v dopoldanskih urah s prijatelji odpravljali iz hostla, se je spomnil na srečko in na spletu preveril rezultate. Tega, kar je sledilo, si ni mogel predstavljati niti v najlepših sanjah. Števila na njegovi srečki, 6, 7, 13, 19 in 33 so se ujemala z izžrebanimi števili. »To je bilo veselje, skakanje, vreščanje … ostali v hostlu pa so že od prejšnjega večera vedeli, da smo Slovenci in so se drli ‘Slovenija! Slovenija!’, ker so mislili, da podoživljamo veselje s tekme,« pravi Miha, ki nikakor ne more skriti nasmeška na obrazu.

 

7, ki jo na dresu nosi Dragić, je izbral na koncu

»Najprej sem izbral svoje srečno število 13, nato svoja leta (33), potem še 19 in 6, kar je rojstni datum moje zaročenke. Za konec pa sem moral vstaviti Dragićevo 7, ker smo zaradi njega in Luke prišli na Florido,« zaključuje Novomeščan. Glavni dobitek za to igro je znašal 200.000 ameriških zelencev.

Tik pred odhodom na letališče se je ustavil na floridski loteriji, da bi preveril kako je s prevzemom nagrade. Na njegov račun so mu nakazali celoten znesek, ker ni državljan Združenih držav Amerike in mu niso mogli odvzeti t.i. davka na dobitek iz naslova iger na srečo. Bo pa utrpel manjšo finančno posledico ob oddaji naslednje davčne napovedi.

»Na Florido se bom še vrnil, in sicer čez približno pol leta, ko bova z zaročenko na poročnem potovanju na Bahanih,« dodaja srečnež, ki ni želel povedati, če bo tudi takrat kupil loterijski listič.

 

DOSTOP.si / UK
 splet (vir)

Uredništvo DOSTOP.si

Administrator portala DOSTOP.si.

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button